Čontofalský spomína na syna. Ak idem sám v aute, spustia sa mi slzy, tvrdí

Kamil Čontofalský.
Kamil Čontofalský. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|3. apr 2020 o 16:00

Spoveď bývalého slovenského brankára.

BRATISLAVA. Bol brankárom slovenskej futbalovej reprezentácie. Dlhé roky chytával za Zenit Petrohrad či Slaviu Praha.

A keď mal Kamil Čontofalský 35 rokov, rozhodol sa vyskúšať šťastie v USA. Nahovoril ho na to bývalý spoluhráč Jozef Kožlej.

„Pýtal sa ma, či nevyskúšam prísť do Miami. Robíš si žarty. Pokojne aj zadarmo,“ načrtol Čontofalský v rozhovore pre idnes.cz.

Prvý rok v zámorí pôsobil v druholigovom klube Fort Lauderdale Strikers. Mesačne zarábal dva a pol tisíc dolárov a bol najlepšie plateným hráčom v klube.

„Išiel som tam skôr za zážitkami. Vedel som, že ich budem dotovať z peňazí, ktoré som si zarobil v Rusku,“ dodáva.

Svadbu mal u Donalda Trumpa

Z klubu mu odkázali, aby si kúpil letenku, že mu ju preplatia. Do USA letel na turistické víza Esta a imigračnej kontrole povedal, že sa zdrží len zopár týždňov. Napokon z toho boli dva roky.

S priateľkou a synom, ktorý sa už narodil v USA, sa nasťahovali do centra Miami. Tréningy pre boli vysoké teploty o ôsmej ráno a už od jedenástej mal voľno.

„Zdokonalil som si angličtinu, naučil sa kitesurfing a spoznal skvelé miesta. Pochopím, keď ľudia budú závidieť, ale realita je taká, že nevlastním už takmer nič,“ priznal Čontofalský.

„Za to zážitkov mám mnoho. Napríklad svadbu sme mali v hoteli Donalda Trumpa na pláži,“ dodáva.

So svojim klubom Strikers sa dostali až do finále druhej ligy a vyhlásili ho za najlepšieho brankára súťaže. Klub však onedlho kúpili pochybní podnikatelia z Brazílie.

„Ako reklamu priviedli Ronalda, toho slávneho tučka a klub onedlho zanikol,“ prezradil

Ďalší rok pokračoval v klube Tampa Bay Rowdies. To bolo pred piatimi rokmi jeho posledné angažmán. V súčasnosti je trénerom brankárov v Tepliciach.

Pred zápasom vypil štyri pivá

Ako hráč bol vždy svojský. V Bohemianse Praha dostal v roku 2001 od trénera Vlastimila Petrželu pokutu 200-tisíc korún za porušenie životosprávy.

„Týždeň predtým som bol v bare do pol piatej a keď som sa pred zápasom prebudil, zaprisahal som sa, že to už viac neurobím. Potom som chytil penaltu, dva nájazdy a za týždeň som šiel na pivo opäť,“ priblížil Čontofalský.

Tréner Petržela vyhlásil, že bol ožratý. „Dozvedel sa, že som bol deň predtým na pive, že som flámoval, a urobil z toho aféru,“ uviedol vtedy slovenský brankár pre denník SME.

„Nebol som opitý. Vypil som asi štyri pivá, viac nie, lebo som vedel, že na druhý deň hráme zápas,“ dodal.

Tréner Petržela ho chcel z klubu okamžite vyhodiť, čo sa mu nepodarilo. A o niekoľko rokov neskôr si ho zobral k sebe do Zenitu Petrohrad.

Ešte predtým mal však Čontofalský namierené do anglického Evertonu. Prestup mu však skomplikoval odchod Petra Čecha do Rennes.

„Keď ho Sparta predala za 150 miliónov, Bohemiansu sa zdalo dohodnutých 40 miliónov od Evertonu málo,“ vysvetľoval Čontofalský.

V bazéne sa mu utopil malý syn

Najťažšie obdobie v živote prežíval pred dvoma rokmi, keď sa mu utopil trojročný syn Kamil.

„Celý svet sa obrátil naruby. Prvé týždne to bolo šialené. Spätne si ich vôbec nedokážem vybaviť. Na staršie fotky sa stále nemôžem pozrieť a keď idem sám autom, často sa mi spustia slzy,“ priblížil Čontofalský pre idnes.cz.

Kamil. Hovoríme mu Kejsí, podľa iniciál KC. Bol celý ja. Tvárou, očami, emóciami. Z našich sŕdc sa nikdy nevytratí.


Kamil Čontofalský, bývalý futbalový brankár

Na predlaktí má vytetované jeho meno.

„Kamil. Hovoríme mu Kejsí, podľa iniciál KC. Bol celý ja. Tvárou, očami, emóciami. Z našich sŕdc sa nikdy nevytratí,“ tvrdí košický rodák.

„S manželkou sme boli spoločne na cintoríne až nedávno, prvú marcovú nedeľu. Skôr sme nemali silu a nikdy sa s tým nevyrovnáme,“ dodal otec troch dcér.

V živote by vraj nič nemenil, okrem dňa pri bazéne, keď na chvíľu stratil z dohľadu svojho malého syna.

„Mal som krásny život plný futbalu. Aj keď som si užíval, nebol som darebák. Že by som zaspal na tréning? Nikdy. Talent som však mal na lepšiu kariéru,“ uviedol Čontofalský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Čontofalský spomína na syna. Ak idem sám v aute, spustia sa mi slzy, tvrdí