Tomáš Jurčo: Máme tím na to, aby sa nám podaril nejaký úspech

(Autor: tasr)
Patrik Fotta|4. máj 2018 o 00:00

Úvodný zápas s Čechmi neberie ako zvláštny.

KOŠICE. Slovenská hokejová reprezentácia sa bude na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta v Dánsku opierať najmä o výkony hráčov, ktorí pôsobia v zámorí.

Jedným z nich je aj košický rodák Tomáš Jurčo, ktorý hráva v Severnej Amerike od roku 2009. Vlani prestúpil z Detroitu do Chicaga, kde si pomaly zvyká na nové prostredie a spoluhráčov.

Chicago sa v aktuálnej sezóne NHL prekvapivo neprebojovalo do play-off, no po individuálnej stránke sa Jurčovi vzhľadom na priestor, ktorý dostával na ľade, darilo. V 29 zápasoch zaznamenal 10 bodov za 6 gólov a 4 asistencie.

Produktívnejší bol na farme v Rockforde, kde v 36 dueloch nazbieral 25 bodov (13+12).

„Po individuálne stránke som mal dobrú sezónu, hoci spočiatku to nebolo úplne ideálne, ale neskôr som sa rozbehol a hrával som viac aj v prvom tíme, takže som spokojný. Samozrejme mrzí ma, že sme sa nedostali do play-off, ale na druhej strane to znamenalo viac času na ľade pre mladých hráčov, takže rozhodne som rád za príležitosti, ktoré som dostal,“ povedal Tomáš Jurčo.

Vlani trávil čas s Pánikom a Hossom

Vlani sa po prestupe z Detroitu Jurčo postupne udomácňoval v novom prostredí, tento rok to bolo pre 25-ročného útočníka už o čosi jednoduchšie.

„Určite to bolo lepšie ako pred rokom. Pre hráča je vždy ťažké, keď príde do nového prostredia, kde nikoho nepozná. Momentálne sa tam už cítim ako keby som tam hrával dlhšiu dobu,“ uviedol Jurčo.

V novom tíme si pomerne rýchlo porozumel so spoluhráčmi, ktorí ho prijali a pomohli mu udomácniť sa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tomáš Jurčo: Máme tím na to, aby sa nám podaril nejaký úspech