Šampionát odštartovala výhrou nad Rybárikovou. Görgesová vyhrala malé MS

Julia Görgesová po skončení zápasu.
Julia Görgesová po skončení zápasu. (Autor: TASR/AP)
TASR|5. nov 2017 o 10:45

Obe finalistky, ako aj Magdaléna Rybáriková, sa v rebríčku posunú nahor.

ČU-CHAJ. Nemecká tenistka Julia Görgesová sa stala víťazkou dvojhry na tzv. malých majstrovstvách sveta v čínskom Ču-chaji. Vo finále WTA Elite Trophy si ako nasadená sedmička poradila s dvojkou podujatia Američankou CoCo Vandewegheovou za 80 minút 7:5, 6:1.

Görgesová získala celkovo štvrtý singlový titul na WTA Tour a doposiaľ najcennejší v kariére, druhý v tomto roku. Koncom októbra triumfovala na turnaji o Kremeľský pohár v Moskve.

WTA Elite Trophy - finále dvojhry:

Julia Görgesová (7-Nem.) - CoCo Vandewegheová (2-USA)

7:5, 6:1 za 80 minút

V novom vydaní svetového rebríčka bude figurovať na štrnástom mieste - najvyššie v kariére.

Vandewegheová sa napriek finálovej prehre ocitne prvýkrát v elitnej svetovej desiatke.

Američanka mala proti Görgesovej raketový nástup a po rýchlom brejku si postupne vybudovala náskok 5:2. Nemka však potom získala päť gemov za sebou a prvý set napokon vyhrala.

Na začiatku druhého dejstva odskočila Görgesová semifinalistke US Open na 4:1 a zápas už dotiahla do úspešného konca. V Ču-chaji nestratila v štyroch zápasoch ani jediný set.

Pozrite si, ako sa Görgesová radovala z triumfu: fotogaléria

5.11.2017

V úvodnom dueli v skupine zdolala Slovenku Magdalénu Rybárikovú, ktorá sa v pondelok posunie na dvadsiate miesto rebríčka WTA, čo bude jej nové kariérne maximum.

"V prvom rade gratulujem CoCo k skvelému turnaju i k tomu, že zakončí rok v prvej svetovej desiatke. Je to výborná hráčka, želám jej do novej sezóny len to najlepšie. V Ču-chaji som prežila nádherný týždeň. Cítila som sa tu výborne aj vďaka fanúšikom, ktorí boli skvelí a v každom zápase ma podporovali. Dúfam, že o rok sa sem vrátim a opäť ich uvidím na tribúnach," povedala Nemka vo svojom príhovore počas slávnostného ceremoniálu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Šampionát odštartovala výhrou nad Rybárikovou. Görgesová vyhrala malé MS