Kovalík zdolal Baghdatisa a prvýkrát v kariére si zahrá semifinále na turnaji ATP

Jozef Kovalík.
Jozef Kovalík. (Autor: TASR)
TASR|9. feb 2018 o 15:01

Slovenský tenista nestratil vo štvrťfinále ani set.

SOFIA. Slovenský tenista Jozef Kovalík sa prvýkrát v kariére prebojoval do semifinále dvojhry na turnaji ATP. Vo štvrťfinále podujatia v Sofii si v pozícii kvalifikanta poradil so skúseným Cyperčanom Marcosom Baghdatisom 7:6 (2), 6:4.

V dueli o postup do finále nastúpi v sobotu proti Rumunovi Mariusovi Copilovi.

Sofia - semifinále:

Jozef Kovalík (SR) - Marcos Baghdatis (Cyp.)

7:6 (2), 6:4

V bulharskej metropole má Kovalík už istú prémiu 25 515 eur pred zdanením a 112 bodov do svetového rebríčka ATP Entry.

Kovalíkovi, ktorý v druhom kole v Sofii vyradil v slovenskom derby Lukáša Lacka, vyšiel úvod zápasu s Baghdatisom. Za stavu 4:3 prelomil podanie bývalého finalistu Australian Open a v deviatom geme mal k dispozícii setbal.

Baghdatis ho síce odvrátil, vyrovnal na 5:5 a vynútil si tajbrejk, no v ňom mal jasne navrch Kovalík.

O osude druhého dejstva rozhodol Kovalíkov brejk na 5:4. V desiatom geme premenil slovenský daviscupový reprezentant v poradí druhý mečbal.

Kovalík mal z postupu medzi elitné kvarteto veľkú radosť.

"Som veľmi rad, že som to zvládol. Dôležitá bola dnes každá jedna loptička. Každá výmena bola náročná, lebo Marcos je veľmi dobrý hráč. Nevedel som, čo od neho čakať. Snažil som sa hrať svoju hru. Vždy sú najťažšie koncovky setov a ja som ich dnes zvládol super," uviedol Kovalík.

"Veľmi ma nabudilo, že som otočil zápas s Lukásom Lackom, v ktorom som odvrátil mečbal. Takéto obraty z 2:5 v treťom sete sa nestávajú každý deň. Atmosféra bola dnes skvelá. V Sofii je obrovská aréna a prišlo veľa fanúšikov," povedal Kovalík.

Proti Copilovi očakáva ďalší ťažký zápas. "Mariusa som videl hrať v Sofii takmer každý duel. Vynikajúco podáva, každý jeho servis je presný a rýchly. Má vysoké percento prvého podania. Budem sa snažiť podať maximálny výkon a uvidíme, ako to dopadne."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kovalík zdolal Baghdatisa a prvýkrát v kariére si zahrá semifinále na turnaji ATP