Jednotka sa trápi, neukázala zlepšenie. Slovensku hrozí pád

V slovenskej nominácii figuruje aj talentovaná Tereza Mihalíková.
V slovenskej nominácii figuruje aj talentovaná Tereza Mihalíková. (Autor: TASR/AP)
Ondrej Gajdoš|6. apr 2016 o 20:11

Kapitán Matej Lipták má tím na duel s Kanadou. Prvá hráčka Schmiedlová nevyhrala zápas už dva mesiace.

BRATISLAVA. Tenistky Slovenska vypadli v apríli 2014 po prehre v Kanade 1:3 zo svetovej skupiny Pohára federácie a teraz hrozí, že Kanaďanky môžu vyradiť slovenský tím aj z druhej svetovej osmičky do euro-africkej zóny, kde Slovenky hrali naposledy v roku 2006.

Duel Slovensko – Kanada sa bude hrať na budúci týždeň 16. a 17. apríla v bratislavskej Aegon aréne na antuke. Príprava kurtu stála zväz 25-tisíc eur.

Kapitán domáceho tímu Matej Lipták má pred zápasom plnú hlavu starostí, jednotka Anna Karolína Schmiedlová úplne stratila formu, kým v zostave súpera nebude chýbať bývalá svetová päťka Eugenie Bouchardová.

Nominácia s Mihalíkovou

Lipták oznámil nomináciu na stredajšej videokonferencii z poľských Katovíc, kde ako tréner sprevádza Dominiku Cibulkovú na turnaji WTA. Do štvorice zaradil Annu Karolínu Schmiedlovú (31. v renkingu), Dominiku Cibulkovú (53.), Janu Čepelovú (121.) a juniorku Terezu Mihalíkovú (511.).

„Prvé tri hráčky som mal jasné od začiatku,“ vravel kapitán tímu.

liptak_res.jpg

Matej Lipták oznámil nomináciu na videokonferencii. FOTO - TASR.

„Dilemu som riešil, kto bude štvrtou hráčkou a nakoniec som sa rozhodol pre mladú Mihalíkovú. Je našou najlepšou juniorkou a vyhrala už ženské turnaje ITF. Magda Rybáriková by si na základe výsledkov v Amerike zaslúžila byť v tíme, no momentálne má problémy s ľavým zápästím. Má ho v dlahe, nemôže ani trénovať.“

Lipták bol v kontakte aj s dlhoročnou reprezentantkou Danielou Hantuchovou (183.) a taktiež s Kristínou Kučovou (142.), obidve však nakoniec dali prednosť individuálnej kariére.

„Daniele som nevedel garantovať, že

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Jednotka sa trápi, neukázala zlepšenie. Slovensku hrozí pád