Svetová jednotka Bartyová vypadla v Toronte už v druhom kole, nestačila na Keninovú

Asleigh Bartyová v zápase osemfinále Wimbledonu 2019 proti Alison Riskeovej.
Asleigh Bartyová v zápase osemfinále Wimbledonu 2019 proti Alison Riskeovej. (Autor: Kirsty Wigglesworth - TASR/AP)
Sportnet|7. aug 2019 o 07:12

Austrálska tenistka sa predstavila na prvom turnaji po Wimbledone.

WTA v Toronte 2019 - 2. kolo

Sofia Keninová (USA) - Ashleigh Bartyová (1-Aus.) 6:7 (5), 6:3, 6:4

TORONTO. Svetová jednotka Austrálčanka Ashleigh Bartyová vypadla už v 2. kole dvojhry na turnaji WTA v Toronte. Vyradila ju Američanka Sofia Keninová po trojsetovom boji za 1:58 h 6:7 (5), 6:3 a 6:4.

Dvadsaťročná Keninová je v rebríčku WTA na 29. mieste a dvadsaťtriročnú líderku svetového poradia porazila prvýkrát v kariére. Predtým s ňou trikrát prehrala, naposledy na Roland Garros 2019.

Bartyová sa v Toronte predstavila na prvom turnaji po Wimbledone 2019, kde ju v osemfinále vyradila Američanka Alison Riskeová.

Keninová po grandslame odohrala aj turnaj vo Washingtone, kde skončila v osemfinále. Američanka sa v ďalšom kole turnaja v Toronte stretne s víťazkou duelu Caroline Wozniacká - Dajana Jastremská.

"Podmienky v Toronte sú jedinečné. Myslím si, že dnes som sa im nedokázala dostatočne rýchlo prispôsobiť a nepodala som štandardný výkon, ktorý od seba očakávam. Sofia dobre podávala v dôležitých momentoch a získala množstvo ľahkých bodov," vyjadrila sa po zápase Bartyová.

Prvýkrát od mája 2018 sa stalo, že Austrálčanka skončila na turnaji už po svojom prvom zápase. Vtedy prehrala na antuke v Ríme s Ruskou Mariou Šarapovovou v troch setoch. Zaujímavosťou je tiež fakt, že Keninová sa stala najmladšou Američankou so skalpom svetovej jednotky za ostatných osem rokov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Svetová jednotka Bartyová vypadla v Toronte už v druhom kole, nestačila na Keninovú