Nikto z NHL mu vraj nevolal. Jágr vtipkoval počas trhu s voľnými hráčmi

Jaromír Jágr v drese rodného Kladna, za ktoré hrá aj v päťdesiatke.
Jaromír Jágr v drese rodného Kladna, za ktoré hrá aj v päťdesiatke. (Autor: ARCHÍV SME - VLADIMÍR ŠIMÍČEK)
Sportnet|13. júl 2022 o 22:40

Tiež som voľný, písal Jaromír Jágr na twitter.

KLADNO. Stredajší deň patril v zámorskej NHL trhu s voľnými hráčmi. Hokejisti sa po vypršaní zmluvy mohli upísať iným klubom a zaistiť si budúcnosť v najlepšej lige sveta.

Úspešnú dohodu už uzavreli napríklad Claude Giroux, Iľja Samsonov, Dominik Kubalík či Slováci Erik Černák, Juraj Slafkovský či Jaroslav Halák.

Jedno z najväčších hokejových mien však zostalo bez klubu. „Generálni manažéri NHL, aj ja som zase raz voľným hráčom,“ žartoval na sociálnej sieti 50-ročný Jaromír Jágr.

Uviedol svoje miery, výšku aj váhu, a predstavil sa:

„Mám 50 rokov, pomalé, ale silné a dobré ruky. Môžem priniesť skúsenosti, no rád hrám len domáce zápasy. Volajte kedykoľvek.“

Jágr nastúpil v NHL naposledy 31. decembra 2017 v drese Calgary Flames. V minulosti obliekal kluby deviatich rôznych klubov a na konte má 1733 zápasov a 1921 kanadských bodov. Je druhým najproduktívnejším hokejistom v histórii za Waynom Gretzkym.

Boom v NHL však využil na to, aby zohnal posily do svojho tímu Rytíři Kladno. „Okrem toho som aj majiteľom klubu v Česku. A stále potrebujem podpísať obrancu. Bez srandy.“

Kladno sa aj so stále aktívnymi hokejistami Jágrom či Tomášom Plekancom udržalo medzi elitou až v baráži. Česká hokejová extraliga sa začína v polovici septembra.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Nikto z NHL mu vraj nevolal. Jágr vtipkoval počas trhu s voľnými hráčmi