Volko utvoril v Košiciach slovenský rekord v netradičnej disciplíne

Ján Volko.
Ján Volko. (Autor: SITA)
SITA|11. sep 2020 o 11:17

Na víťazstvo to však nestačilo.

KOŠICE. Centrum druhého najväčšieho mesta Slovenska po roku opäť ožilo atletikou. Míting JBL Jump Fest pri majestátnom Dóme sv. Alžbety v Košiciach priniesol v krátkych behoch niekoľko rekordných časov.

Padli v každom zo šprintov na 60 yardov (54,864 m) - hladkom i prekážkovom.

Najlepší slovenský šprintér Ján Volko si odskočil do Košíc medzi svojimi vystúpeniami v Ostrave na Zlatej tretre a mítingom P-T-S v Šamoríne.

Rýchlejší bol Čech Záleský

Halový majster Európy na 60 m z Glasgowa 2019 predviedol dva najlepšie výkony slovenskej histórie na 60 yardov. V prvom behu mu namerali čas 6,34 sekundy, v druhom bol ešte o stotinku rýchlejší.

Na prvenstvo to však nestačilo, dvakrát ho zdolal šiesty na stovke na vlaňajšej Svetovej univerziáde v Neapole Čech Dominik Záleský.

Ten v prvom behu zlepšil rekord mítingu Turka jamajského pôvodu Emreho Barnesa z minulého roku o štyri stotiny na 6,31 sekundy, v druhom potom z tohto výkonu stiahol ešte dve stotinky.

“Som rád, že som mohol podporiť skvelú akciu s tradične výbornou atmosférou. V tejto dobe je dôležité zostať s ľuďmi a nezanevrieť na súťaženie. Bežalo sa mi fajn, mám radosť z dobrých výkonov,” komentoval Volko na špecializovanom webe atletika.sk.

Zaskvel sa aj Baluch

O druhý slovenský vrchol vo štvrtok podvečer na Alžbetinej ulici sa postaral prekážkar Matej Baluch. Čas 7,69 sekundy na 60 yardov prekážok v podaní člena AŠK Slávia Spišská Nová Ves je rovnako slovenské historické maximum.

Bronzový na 400 m prekážok z juniorských ME 2019 stiahol z vlastného vlaňajšieho maxima štyri stotiny. Baluch sa rovnako ako Volko v piatok predstaví na vrchole slovenskej atletickej sezóny v Šamoríne.

Aj na 60 yardov prekážok padli rekordy košického mítingu v oboch behoch. V prvom dominoval Poliak Krzysztof Kiljan časom 7,44 sekundy, v druhom behu bol ešte o tri stotiny rýchlejší jeho krajan Dominik Staskiewicz.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Volko utvoril v Košiciach slovenský rekord v netradičnej disciplíne