Veľký úspech slovenského biliardu. Koniar získal bronz na ME

Jakub Koniar.
Jakub Koniar. (Autor: Facebook EPBF)
Sportnet|14. mar 2022 o 19:45

Na šampionáte prehral jediný zápas.

LAŠKO. Slovenský reprezentant Jakub Koniar získal bronzovú medailu na ME v biliarde 2022 v hre č. 9. Šampionát hostilo slovinské mesto Laško.

Ide len o druhú medailu Slovenska z ME. Koniar sa z úspechu tešil aj v roku 2014, keď v hre č. 8 získal striebro.

"V obrovskej konkurencii je tento výsledok malým zázrakom pre slovenský biliard, dúfajme, že nie posledným," napísal Slovenský biliardový zväz na svojom webe.

Koniar vyhral päť zápasov za sebou, keď zdolal reprezentantov Dánska (9:7), Turecka (9:8), Holandska (9:8), Srbska (9:6) a Portugalska (9:5).

Jakub Koniar získal bronzovú medailu na ME v biliarde 2022.
Jakub Koniar získal bronzovú medailu na ME v biliarde 2022. (Autor: Facebook EPBF)

Jedinú prehru zaznamenal až v semifinále, keď ho porazil Rakúšan Daniel Guttenberger jasne 9:1. Z celkového triumfu sa nakoniec tešil skúsený Holanďan Niels Feijen. O tretie miesto sa nehralo, bronz bral okrem Slováka aj Fín Jani Uski.

Koniar sa predstavil aj v hre č. 8, s bilanciou 2:2 sa dostal medzi 64 najlepších. V rovnakom kole skončili aj Jaroslav Polách a Lukáš Kováč.

V Lašku sa súťažilo v hre č. 8, č. 9 a č. 10 a v kategóriách mužov, žien, vozíčkarov a tímov. Slovenskú reprezentáciu tvorili aj Enrik Tenk, Peter Šelinga a Peter Macho.

Koniar bol aj pri vlaňajšom úspechu na prestížnom turnaji World Cup of Pool, na ktorom sa so spoluhráčom Poláchom senzačne dostali až do semifinále.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Veľký úspech slovenského biliardu. Koniar získal bronz na ME