Hurkacz vyhral turnaj vo Winston-Saleme. Zapísal sa do histórie

Hubert Hurkacz
Hubert Hurkacz (Autor: AP/Nell Redmond)
TASR|25. aug 2019 o 07:04

Finále rozhodovali tri sety.

WINSTON SALEM. Poľský tenista Hubert Hurkacz sa stal víťazom turnaja ATP vo Winston-Saleme.

V sobotňajšom finále dvojhry zdolal v pozícii turnajovej trojky najvyššie nasadeného Francúza Benoita Paireho v troch setoch 6:3, 3:6 a 6:3 a získal svoj premiérový titul na okruhu ATP Tour.

Dvadsaťdvaročný Hurkacz sa stal prvým poľským singlovým víťazom turnaja ATP od roku 1982, keď Wojtek Fibak triumfoval v Chicagu.

"Bolo to dlhé čakanie na poľského víťaza turnaja. Som rád, že práve mne sa podarilo vyhrať podujatie ATP Tour. Dúfam, že teraz sa pridajú aj ďalší už čoskoro a aj ja pridám ešte ďalšie víťazstvá.

Triumf na Winston-Salem Open znamená pre mňa skutočne veľa," uviedol Hurkacz, ktorý je štrnástym tohtoročným debutantom s celkovým víťazstvom na okruhu, čo je najviac od roku 1999, keď ich bolo pätnásť. Len traja z nich boli mladší ako on.

Hurkacz si vylepšil svoju bilanciu proti francúzskym tenistom v roku 2019 na 5 - 1. "Je to veľké víťazstvo pre mňa. Benoit Paire je skvelý hráč, o to väčšiu hodnotu má táto výhra.

Vo finále sme odohrali výborný zápas, musel som tvrdo bojovať, ale som šťastný, že po jeho konci som mohol zdvihnúť nad hlavu víťaznú trofej," poznamenal pre stránku ATP Poliak, ktorý získal 250 bodov do renkingu ATP a zinskasoval prémiu 96 505 dolárov.

Pred rokom v tomto čase bol 109. vo svetovom rebríčku. Teraz si vylepší doterajšie kariérne maximum (40.).

ATP Winston-Salem 2019 - finále:

Hubert Hurkacz (3-Poľ.) - Benoit Paire (1-Fr.) 6:3, 3:6, 6:3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hurkacz vyhral turnaj vo Winston-Saleme. Zapísal sa do histórie