Hubočan vie, že ho v Zenite čaká tvrdý boj

SITA|13. feb 2008 o 12:46

BRATISLAVA 13. februára (SITA) - Po pondelkových úspešne zvládnutých dôkladných lekárskych testoch a podvečernom podpise trojročnej zmluvy bez opcie s ruským veľkoklubom FC Zenit Petrohrad absolvoval ...

BRATISLAVA 13. februára (SITA) - Po pondelkových úspešne zvládnutých dôkladných lekárskych testoch a podvečernom podpise trojročnej zmluvy bez opcie s ruským veľkoklubom FC Zenit Petrohrad absolvoval už bývalý hráč MŠK Žilina Tomáš Hubočan v utorok ďalší náročný program. Dvadsaťdvaročný obranca (nar. 17. 9. 1985) sa však v rozhovore pre internetovú stránku www.mskzilina.sk najskôr vrátil k tomu, čo lukratívnemu transferu (odstupné 3,8 mil. eur, t. j. cca 125 mil. Sk) predchádzalo: "Správu o interese Zenitu som sa dozvedel od môjho manažéra Michala Holeščáka na Cypre, kde som bol so slovenskou reprezentáciou (6. 2. odohral Hubočan v prípravnom dueli v Limassole proti Maďarsku /1:1/ celý zápas, pozn.). Ten mi naznačil, že do úvahy prichádza môj prestup do Ruska. Spomenutá informácia ma veľmi rozrušila, bol som z toho hotový. Zenit je predsa veľký klub a ja som mal informácie, že na jar zostanem v Žiline a zrazu toto...Potom to už išlo rýchlo - odlet, kompletné lekárske vyšetraniea, podpis zmluvy. A podmienky? Určite som spokojný."

Utorkový deň mal Tomáš Hubočan tiež dosť nabitý. "Stretol som sa s trénerom Zenitu Dickom Advocaatom. Povedal mi, čo odo mňa očakáva a aké má so mnou plány. Zároveň ma upozornil, že sa mám pripraviť na veľký boj, aby som sa presadil do základnej jedenástky. Tréner pôsobil milo, povzbudzoval ma, jedným dychom však doplnil, že to bude ťažké," uviedol T. Hubočan a pokračoval: "Za seba môžem povedať, že sa určite budem snažiť, aby som si miesto v základe vybojoval. Čaká ma však tvrdá práca."

Trojnásobný reprezentant SR absolvoval v utorok aj "živé" vysielanie miestneho Rádia Zenit: "Relácia bola v ruštine, ľudia telefonovali a zaujímali sa o všetko možné - čo očakávam od ruskej ligy, ako som sa dostal k futbalu, čo si myslím, ako ma prijmú fanúšikovia. Číslo dresu ešte nemám, dostanem ho čo nevidieť. Chcel by som však pokračovať s pätnástkou, ktorá bola pre mňa v Žiline úspešná, veď som s MŠK získal s ňou na drese v uplynulej sezóne majstrovský titul."

Tomáš Hubočan nezabudol ani na trénerov, ktorí mu dosiaľ dávali lekcie z futbalovej abecedy: "Do Žiliny ma ako malého chlapca priviedol Ivan Šimček, ten ma zobral z Bánovej. Odvtedy som už bol iba kmeňovým hráčom mládežníckych mužstiev Žiliny. Okrem neho ma viedli aj ďalší kouči - Staškovan, Turianik či Šulgan. Už medzi "dospelými" som sa rozohrával na hosťovaní v Zlatých Moravciach, vtedy prišla pozvánka aj do reprezentačného výberu do 21 rokov. V "áčku" Žiliny mi dal šancu tréner Pavel Vrba, dostal som sa aj do národného tímu."

Na otázku, ako prežívajú odchod do Ruska jeho najbližší, T. Hubočan odpovedal: "Pre rodičov to bolo všetko veľmi rýchle a možno ešte dnes si to celkom nepripúšťajú. Mamu trápi, že odídem z domu. Je to však pre mňa úžasná šanca." Dôrazný zadák si v utorok obzrel v Petrohrade aj dom, v ktorom bude bývať: "Áno, dostal som ho po Martinovi Škrtelovi. Ide o dvojdom, resp. domček rozdelený na dve časti. A s kým v ňom budem bývať? Zatiaľ sám, ale asi si kúpim rybičky."

S ruštinou si zatiaľ veľmi "netyká", ale neklesá na duchu. "Ja som sa po rusky v škole neučil, takže zatiaľ nerozumiem, ale určite sa ju naučím. V kabíne sa hovorí väčšinou po rusky, tréner Advocaat po anglicky. Ja zatiaľ hovorím po anglicky. V Zenite sú však aj dvaja spoluhráči, s ktorými som sa veľmi dobre a ľahko dohovoril - s Kamilom Čontofalským a Čechom Radkom Širlom," doplnil talentovaný slovenský obranca.

Jeho "hektické" dni budú tento týždeň pokračovať. V stredu sa Hubočan spolu s manažérom Michalom Holeščákom vrátili na Slovensko, popoludní novinárov poinformujú na tlačovej besede v Žiline o svojich pocitoch. Vo štvrtok budú obaja zaneprázdnení vybavovaním úradných a ďalších potrebných vecí, v piatok už hráč odcestuje späť za svojím ruským zamestnávateľom.

"Pre mňa sa to podpisom zmluvy nekončí, teraz vlastne začne práca. Musíme pre Tomáša zariadiť mnohé veci, napríklad vybaviť víza, zdravotné poistenie, registráciu zmlúv, zriadenie účtov atď. V Pohári UEFA proti Villarrealu ešte nenastúpi, so Zenitom však absolvuje desaťdňové sústredenie v Holandsku, v rámci ktorého má Zenit v pláne odohrať aj tri prípravné duely," doplnil pre www.mskzilina.sk licenčný agent SFZ Michal Holeščák .

Z úspešnej realizácie transferu do Petrohradu nemal radosť akurát tréner MŠK Žilina Pavel Vrba: "Mňa Tomášov prestup neteší, pretože mi odchádza dôležitý hráč. Na druhej strane mu samozrejme zo srdca želám tento úspech. Som rád aj z iného dôvodu. Ukazuje sa, že aj futbalisti zo slovenskej ligy dokážu prestupovať i hrať v európskych mužstvách." S Hubočanom sa "na diaľku" rozlúčili aj jeho spoluhráči spod Dubňa, ktorí sa aktuálne pripravujú na sústredení v Turecku na jarnú časť Corgoň ligy 2007/2008. Kapitán MŠK Zdeno Štrba poznamenal: "Všetkých nás teší, že Tomáš bude hrať v takom kvalitnom mužstve ako je Zenit. Želám mu úspech, zdravie i postup v kariére ešte vyššie." Obranca Benjamin Vomáčka dodal: "Je to veľký úspech, nielen pre Tomáša, ale aj pre celý žilinský klub, paráda. Tomáš je dobrý kamarát i moja dvojička zo stredu obrany. Ja mu úprimne želám, nech sa mu darí, nech podáva také dobré výkony ako v Žiline. Keď bude na sebe pracovať tak, ako pracoval celých 18 mesiacov, čo bol pri A-mužstve MŠK, tak Zenit Petrohrad nemusí byť jeho posledná stanica. Držím mu palce."


Nachádzate sa tu:
Domov