Hrbatý v utorok v Prešove za Slovan v domácej extralige

SITA|30. apr 2007 o 13:30

BRATISLAVA 30. apríla (SITA/STZ) - Najvyššia domáca tímová tenisová súťaž - extraliga 2007 - sa začne prvým kolom 1. mája aj za účasti úradujúceho domáceho Tenistu roka Dominika Hrbatého (25. v renkingu ...

BRATISLAVA 30. apríla (SITA/STZ) - Najvyššia domáca tímová tenisová súťaž - extraliga 2007 - sa začne prvým kolom 1. mája aj za účasti úradujúceho domáceho Tenistu roka Dominika Hrbatého (25. v renkingu ATP Entry), ktorý sa v tíme bratislavského Slovana predstaví na prešovskej antuke. „Dominik sľúbil, že bude k dispozícii aj 3. mája a pravdepodobne na jednu dvojhru aj 5. mája, kedy odlieta do Ríma,“ uviedol kapitán belasých Martin Zathurecký a dodal. „Naša jednotka hrá extraligu každý rok, čo je dobré pre klub, ale aj mladých hráčov, ktorí ho vidia v akcii.“ Družstvo Slovana dotvárajú Michal Macko, Miloslav Mečíř ml., Andrej Martin, Róbert Janúch a Michal Milko.

Titul medzi mužmi obhajuje Slávia Agrofert STU. Kapitán František Horváth však nebude mať k dispozícii kompletný tím. „Našou jednotkou bude Marek Semjan, pretože Pavol Červenák je na turnaji v Ostrave. Chýbať bude i Martin Kližan - ten hrá v Rumunsku,“ vysvetlil F. Horváth. Z kádra má k dispozícii ešte Jozefa Vajdu ml., Michala Pažického, Jána Krošláka a Igora Braniša. „Ak by sa nám podarilo titul obhájiť, získali by sme ho po tretí raz v sérii. Predpokladám však, že v semifinále narazíme na pomerne silný Slovan,“ odhadol F. Horváth.

Šancu dosiahnuť hetrik majú pod kapitánskou taktovkou Karola Šafárika aj ženy Slovana Slovenská Sporiteľňa Bratislava.

Formát extraligy sa nezmenil, nový je iba termín. Súťaž sa uskutoční v priebehu jedného týždňa. Nováčikmi, ktorí budú hrať extraligu vôbec po prvý raz, sú muži TKM Tlmače a ženy Baníka Prievidza.


Program slovenskej extraligy tenistov (hrá sa v Prešove):

Utorok 1. mája:

1. kolo (od 9.00 h):

MUŽI:

Slávia Agrofert STU Bratislava - VŠK Ekonóm Bratislava, TK Tatran Prešov - TK Slovan Slovenská sporiteľňa Bratislava, TK Ratufa Levice - TK AŠK Inter Slovnaft Bratislava, TJ Slávia Právnik Bratislava - TKM Tlmače

ŽENY:

TK Slovan Slovenská sporiteľňa Bratislava - TJ Slávia Právnik Bratislava, TK Slávia Agrofert STU Bratislava - ŠK TCTT & SAKI Trenčianske Teplice, TK STŠ Michalovce - TK Kúpele Piešťany A, TK Baník Prievidza - TC SPU AX-VNitra.


Štvrtok 3. mája - semifinále a zápasy v skupinách o 5. - 8. miesto (od 9.00 h)


Sobota 5. mája - finále a ďalšie zápasy o konečné umiestnenie (od 9.00 h)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hrbatý v utorok v Prešove za Slovan v domácej extralige