Hrbatý spokojný so štvrťfinálovou účasťou, Greul v oboch finále

TASR|10. jún 2011 o 19:32

Slovenský tenista Dominik Hrbatý nepostúpil do semifinále 9. ročníka challengeru Košice Open, keď vo štvrťfinále nestačil na Rumuna Victora Crivoia, ktorému podľahol v dvoch setoch 6:7, 5:7.

KOŠICE.

Hrbatý s Lukášom Rosolom napokon nenastúpili na štvrťfinále štvorhry pre zdravotné problémy českého hráča, ktorého trápilo pravé rameno.

V prvom sete si do stavu 4:4 obaja hráči podržali svoj servis, no v deviatej hre sa Hrbatý dostal k trom brejkbalom (40:0) a v poradí druhý využil vo svoj prospech - 5:4. Rumun však bleskovo odpovedal a rebrejkom vyrovnal. Ten následne potvrdil a opäť sa ujal vedenia - 6:5.

Prvý set napokon vyvrcholil v tajbrejku, ktorý sa stal korisťou rumunského tenistu (7:4) - 7:6. Vo vyrovnanej partii sa pokračovalo aj v druhom sete. Crivoi mal "nôž na krku" pri vlastnom podaní v ôsmej hre, keď Hrbatý nevyužil príležitosť za stavu 40:30 a k zisku piatej hry vo svoj prospech nepretavil ani následnú výhodu.

Za stavu 5:5 sa dostal k trom brejkbalom rumunský tenista a hneď prvú možnosť využil - 6:5. Hrbatý už nedokázal odpovedať a prehral v dvoch setoch 6:7, 5:7.

"V prvom sete som spravil pár chybičiek, ktoré ma možno pripravili o jeho zisk. Nezahral som najlepšie tajbrejk, ušlo mi tam pár lôpt," povedal po zápase Dominik hrbatý a pokračoval:

"V druhom sete Rumun zahral dobre. Loptičky hral tesne k lajnám, dobre ma rozbehal, padlo mu to tam a dobre zariskoval. Vyšlo mu teda pár lôpt a to rozhodlo. Je to hráč, ktorý bol vo svetovej stovke, bolo vidieť, že nerobil ľahké chyby a nič mi nedaroval zadarmo."

"Výborne sme si dokázali podržať servis, no žiaľ, zahral to bližšie a presnejšie k lajnám. Nepociťujem veľké sklamanie, ale po každom stretnutí človeka prehra mrzí. Nakoniec vyhral som dve kolá, bolo to celkom super, keďže nehrávam turnaje. Predsa len zápasový rytmus na turnajoch je úplne niečo iné a som rád, že som sa dostal do štvrťfinále. Možno sa nám podarí dostať ďalej vo štvorhre spoločne s Lukášom Rosolom."

dvojhra - štvrťfinále:

Dominik Hrbatý (SR) - Victor Crivoi (Rum.) 6:7 (4), 5:7

dvojhra - semifinále:

Simon Greul (Nem.) - Jevgenij Donskoj (Rus.) 6:3, 7:5, Lukáš Rosol (3-ČR) - Victor Crivoi (Rum.) 3:6, 4:6

štvorhra - štvrťfinále:

Andres Molteni (Arg.)/Julio Silva (Bra.) - Dominik Hrbatý (SR)/Lukáš Rosol (ČR) - bez boja, Brian Dabul (Arg.)/Franco Ferreiro (Bra.) - Simon Greul/Bastien Knittel (obaja Nem.) 3:6, 4:6, Iľja Beľjajev/Jevgenij Donskoj (obaja Rus.) - Wayne Odesnik (USA)/Guillermo Olaso (Šp.) 7:5, 7:5

štvorhra - semifinále:

Simon Greul/Bastian Knittel (obaja Nem.) - Iľja Beľjajev/Jevgenij Donskoj (obaja Rus.) 6:4, 6:2, Andres Molteni (Arg.)/Julio Silva (Bra.) - Facundo Bagnis/Eduardo Schwank (obaja Arg.) 1:6, 6:4, 9:11

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hrbatý spokojný so štvrťfinálovou účasťou, Greul v oboch finále