Hrbatý sa so zväzom nedohodol, bude pracovať pre Turkov

Sprava: Srbský tenista Novak Djokovič a bývalý slovenský reprezentant Dominik Hrbatý počas exhibičného zápasu 5. ročníka Tennis Classic pred rokom.
Sprava: Srbský tenista Novak Djokovič a bývalý slovenský reprezentant Dominik Hrbatý počas exhibičného zápasu 5. ročníka Tennis Classic pred rokom. (Autor: SITA)
TASR|29. nov 2013 o 10:48

Slovenský tenista bude pomáhať pri výbere hráčov pre Davisov pohár.

BRATISLAVA. Slovenský tenista Dominik Hrbatý sa dohodol na trojročnej spolupráci s tureckým zväzom.

Jeho hlavnou úlohou bude pomáhať pri výbere hráčov pre Davisov pohár, ktorý bol pre neho vždy "srdcovkou".

Hrbatý bol dlhoročným lídrom slovenskej daviscupovej reprezentácie a v sezóne 2005 priviedol tím kapitána Miloslava Mečířa až do finále.

Hrbatý sa v uplynulých dňoch nedohodol na spolupráci so Slovenským tenisovým zväzom.

"Slovenskému tenisovému zväzu som ponúkol 16 týždňov spolupráce ročne, no oni to odmietli s tým, že to je málo. Turkom budem pomáhať hlavne v Davisovom pohári. V Turecku teraz investujú veľa peňazí do tenisu. Budú robiť kompletný systém školy tenisu od najmladších až po dospelých," povedal Hrbatý.

"Do Turecka by som mal v novej úlohe prvýkrát odcestovať v prvý májový týždeň roku 2014. Budem sa snažiť vybrať hráčov pre Davisov pohár a následne s nimi absolvujem trojtýždňové sústredenie. Zatiaľ ešte nie je doriešené, či budem na zápasoch v úlohe kapitána tímu. Ten musí mať trvalý pobyt v krajine, no Turci žiadali o udelenie výnimky."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hrbatý sa so zväzom nedohodol, bude pracovať pre Turkov