Hráči Slovana si v Jaroslavli uctili obete leteckej tragédie

(Autor: ilustračné - tasr)
SITA|13. nov 2012 o 17:54

Po páde lietadla s tímom Lokomotivu zomrelo 7. septembra 2011 43 ľudí.

JAROSLAVĽ. Hokejisti Slovana Bratislava si po utorňajšom prílete do Jaroslavľa uctili pamiatku obetí vlaňajšej

tragédie, pri ktorej neďaleko letiska Tunošna zahynuli členovia klubu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Lokomotiv Jaroslavľ vrátane Slováka Pavla Demitru.

Hráči Slovana navštívili miesto havárie. Emotívne chvíle prežíval najmä Ľubomír Višňovský, ktorý sa dlhé roky poznal s Demitrom. Informáciu priniesol klubový web Slovana.

Slovanisti odcestovali v utorok ráno z Bratislavy do Moskvy a následne sa odtiaľ presunuli do Jaroslavľa. Podvečer už v miestnej Arene 2000 absolvovali tréning. V stredu o 16.00 h nastúpia v Jaroslavli na súboj KHL proti Lokomotivu.

Tragédia v Jaroslavli sa stala 7. septembra 2011, po páde lietadla Jak-42 s hráčmi a členmi realizačného tímu Lokomotivu zomrelo 43 ľudí.

Nešťastie zapríčinil podľa oficiálnych záverov okrem iného chybný postup neskúsených pilotov. Posádkou stanovená vzletová rýchlosť bola podľa vyšetrovateľov o 20 kilometrov za hodinu nižšia, ako by bolo potrebné pri danej hmotnosti lietadla a výkone motorov.

Navyše, jeden z pilotov sa pri ťahaní riadiacej páky k sebe zrejme nechtiac zaprel o brzdový pedál, čím lietadlo ešte viac spomalil.

Podľa záverov vyšetrovania nehodu zapríčinili najmenej štyri faktory, a to nedostatočný výcvik pilotov, chýbajúca kontrola pripravenosti posádky na let, zlyhanie pilotov pri vykonávaní štandardných postupov pri štarte a zlá koordinácia medzi členmi posádky. Samotné lietadlo bolo údajne v dobrom technickom stave.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Hráči Slovana si v Jaroslavli uctili obete leteckej tragédie