Hráči Petrohradu dostanú za triumf v Pohári UEFA milión dolárov

Futbalisti Zenitu Petrohrad po semifinálovom triumfe nad Bayernom Mníchov.
Futbalisti Zenitu Petrohrad po semifinálovom triumfe nad Bayernom Mníchov. (Autor: SITA, AP)
SITA|7. máj 2008 o 12:48

Futbalistov Zenitu Petrohrad čaká odmena milión dolárov, ak získajú trofej v Pohári UEFA.

PETROHRAD 7. mája (SITA) - Futbalisti úradujúceho ruského ligového šampióna Zenit Petrohrad sa v prípade úspechu vo finálovom stretnutí Pohára UEFA 2007/08 proti Glasgowu Rangers (hrá sa v stredu 14. mája na The City of Manchester Stadium) poriadne nabalia. Vedenie klubu, za ktorým sponzorsky stojí ruská ropná spoločnosť Gazprom, totiž prisľúbilo každému z hráčov za zisk druhej najcennejšej európskej klubovej pohárovej trofeje rovný milión dolárov.

informuje britský denník Daily Mail, zverenci trénera Dicka Advocaata sa už teraz môžu usmievať od ucha k uchu, keďže len za postup do finále cez nemecký veľkoklub Bayern Mníchov (výsledky 1:1 vonku a 4:0 doma) dostali "na hlavu" o 600-tisíc dolárov. V porovnaní s glasgowskými "jazdcami", ktorí dostanú za celkové víťazstvo v Pohári UEFA len 50-tisíc britských libier, tak budú mať Petrohradčania v Manchestri oveľa väčšiu motiváciu.

Svoje konto si vylepšil aj slovenský gólman Kamil Čontofalský, ktorý však v poslednom období väčšinou len kryje chrbát brankárskej jednotke Zenitu Viačeslavovi Malafejevovi. Druhý reprezentant SR Tomáš Hubočan, ktorý do mužstva z mesta na rieke Neve prišiel len vo februári, nefiguruje na súpiske pre Pohár UEFA a spomenuté odmeny sa ho preto netýkajú.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Hráči Petrohradu dostanú za triumf v Pohári UEFA milión dolárov