Horváth o súboji s Jevickým: Pôjdeme si po krku, bude to šialené

Adam Horváth.
Adam Horváth. (Zdroj: SvetMMA, Autor: Adrián Mečiar)
Daniel Stankovič|13. sep 2021 o 17:12 (aktualizované 13. sep 2021 o 17:12)

Čaká ho dôležitý súboj.

MICHALOVCE. Už v sobotu 18. septembra sa v Michalovskej Chemkostav aréne odohrá premiérový turnaj slovenskej organizácie IMPACT MMA.

Na karte plnej známych mien domácej scény sa v hlavnom zápase večera môžu diváci tešiť na atraktívny stret Patrika Jevického s Maďarom Adamom Horváthom.

Obaja sú štylisticky rozdielnymi zápasníkmi, takže sa víťaz bude musieť prehrýzť cez silné stránky svojho protivníka. Kto potvrdí lepšiu tvrdosť, komplexnosť a pripravenosť v boji?

Lístky na IMPACT MMA si môžete zakúpiť v sieti TICKETPORTAL, alebo sledovať cez systém pay-per view na portáli OKTAGON.TV

Začínal s karate, dnes je skôr zemiarom

Prvý kontakt s bojovými umeniami bol pre Adama Horvátha spätý s jeho prechodom z hádzanej. V puberte začal s obľúbeným športom doma v Maďarsku - Kyokushin Karate, na čo časom naviazal brazílskym jiu-jitsu či zmiešanými bojovými umeniami.

„S bojovými športami som začal doma v v miestnom klube, kde sa vtedy trénovalo. Predtým som robil hádzanú, čo je tímový šport, avšak tým, že som vždy trénoval tvrdšie než ostatní sa mi individuálna stránka hneď zapáčila.

Bojuješ tu sám za seba. V patnástich som začal v kyokushin karate, čo je tu v Maďarsku veľmi populárne a neskôr prešiel k brazílskemu jiu-jitsu, mám v súčasnosti fialový pás,“ dodal 197 centimetrový obor zápasiaci predovšetkým v strednej váhe.

Hoci na svojom konte má Horváth len dvanásť profesionálnych zápasov, stretol sa už v kariére s takými menami ako sú Dávid Kozma, Jozef Wittner, Vasil Ducár či Tomáš Bolo.

Práve nevydarený súboj s posledným menovaným ho mrzí najviac z jeho piatich porážok a rád by si v budúcnosti vybojoval odvetu s účastníkom druhej Oktagon výzvy.

S Tomášom Bolom to bol môj najhorší zápas kariéry. Mesiac predtým som mal súboj s Kozmom, kde som bol knokautovaný. Štve ma to preto, rád by som si to s Tomášom rozdal znova,“ hovorí.

Zaujímavosťou o Horváthovi je, že má skúsenosti aj s tréningom a zápasením zo Štátov. V Amerike bojoval dvakrát, zatiaľ čo v príprave strávil aj mesiac v klube Team Alpha Male pod vedením bývalej hviezdy UFC Urijaha Fabera.

V Amerike som bojoval dvakrát. Prvýkrát ešte v amatéroch, bolo to na svetovom šampionáte. Najhoršie na tom bolo, že keď som vyšiel z lietadla jetlag a náhla zmena teploty na mňa doľahla. Ja som však mal zápasiť. Nakoniec to aj tak dopadlo, tesne som prehral. 

Po druhýkrát to už bolo oveľa lepšie. Strávil som mesiac v Sacramente v tíme Urijaha Fabera (bývalá hviezda UFC, pozn. red.), kde boli všetci naozaj veľmi milí a nápomocní. Zápas som vtedy zvíťazil,“ prezradil.

Na otázku, koho z popredných svetových bojovníkov má rád, odpovedá Horváth jasne - Jiří "Denisa" Procházka. Na českom zápasníkovi obdivuje jeho divoký štýl.

Milujem Procházku. Viem, ako tvrdo pracuje, páči sa mi jeho štýl a verím, že sa stane kráľom divízie. Fandím mu, špičkový bojovník.

Obaja si pôjdu si po krku

Horváth podobne ako jeho protivník stojí pred dôležitým súbojom jeho profesionálnej kariéry, v ktorom si nemôže dovoliť prehrať.

Napriek tomu, že by mal byť maďarský zápasník miernym favoritom, Jevického v žiadnom prípade nepodceňuje a teší sa na stret s hrubou silou slovenského zápasníka.

Nikdy sa nepozerám cez svojho súpera. Nepodceňujem nikoho. Jevický je tvrdý a silový bojovník. Bude to zaujímavý stret.


Nebudem hovoriť, že sa budem snažiť dať do toho všetko, ja do toho dám všetko a diváci uvidia moju najlepšiu verziu. Keď to vypukne pôjdeme si po krku, bude to šialené, na body to nepôjde,“ sľubuje zápasník, ktorý svoju profesionálnu kariéru odštartoval v roku 2015.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Horváth o súboji s Jevickým: Pôjdeme si po krku, bude to šialené