Horanský po dráme postúpil, Škamlová skončila

SITA|30. máj 2011 o 12:12

Chantal Škamlová prehrala v 1. kole dvojhry dievčat na Roland Garros s takisto nenasadenou Estónkou Anett Kontaveitovou za 62 minút 0:6, 3:6.

PARÍŽ. Slovenský tenista Filip Horanský nasadený ako tretí postúpil po veľkej dráme do 2. kola dvojhry chlapcov na Roland Garros. Zverenec Miloslava Grolmusa si poradil v pondelňajšom stretnutí 1. kola miestnej juniorskej súťaže so Srbom Pedjom Krstinom za 135 minút tesne 0:6, 6:2, 9:7.

Osemnásťročný piešťanský rodák Horanský pritom prehrával v rozhodujúcom sete 3:5. Po vyrovnaní na 5:5 nezužitkoval jeden brejkbal v jedenástom geme a nezvládol servis na triumf za stavu 7:6, ale dosiahol ešte jeden brejk a v šestnástej hre už sa odpodával - bez straty fiftínu.

Víťaz nedávneho významného mládežníckeho turnaja Trofeo Bonfiglio v Miláne Horanský bude o prienik do osemfinále bojovať s úspešným z duelu Julien Cagnina (Belg.) - Alexandre Favrot (Fr.). Doterajším singlovým maximom Horanského na úrovni "veľkej štvorky" je štvrťfinále z Roland Garros 2009 a US Open 2010. Vlani sa na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska lúčil v 2. kole.

Chantal Škamlová prehrala v pondelňajšom stretnutí 1. kola dvojhry dievčat s takisto nenasadenou Estónkou Anett Kontaveitovou za 62 minút 0:6, 3:6.

Zverenkyňa Martina Zathureckého v rámci programu NTC Škamlová teda naďalej má osobný singlový rekord medzi juniorkami na úrovni "veľkej štvorky" v podobe vlaňajšej osemfinálovej účasti práve na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska.

Pri Seine sa 17-ročná Banskobystričanka teraz ešte predstaví vo štvorhre dievčat po boku krajanky Jany Čepelovej, s ktorou získala mládežnícky deblový titul na melbournských Australian Open 2010.

Výsledky Roland Garros v Paríži (22. mája - 5. júna, dotácia 17 520 000 eur, antuka vonku):

Dvojhra dievčat - 1. kolo:

Anett Kontaveitová (Est.) - Chantal Škamlová (SR) 6:0, 6:3 za 62 minút

Dvojhra chlapcov - 1. kolo:

Filip Horanský (SR-3) - Pedja Krstin (Srb.) 0:6, 6:2, 9:7 za 135 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Horanský po dráme postúpil, Škamlová skončila