V Hopmanovom pohári nastúpia proti sebe aj Federer a Serena. Slováci opäť chýbajú

Obhajcami trofeje sú Švajčiari - Roger Federer (vľavo) a Belinda Bencicová.
Obhajcami trofeje sú Švajčiari - Roger Federer (vľavo) a Belinda Bencicová. (Autor: SITA/AP)
SITA|3. okt 2018 o 11:25

Organizátori už na svojom webe zverejnili kompletné menoslovy.

PERTH. Nový tenisový rok sa 1. januára 2019 začne súbojom Švajčiarsko - USA v Hopmanovom pohári a proti sebe sa v miešanej štvorhre postavia aj hrajúce legendy Roger Federer a Serena Williamsová.

Turnaj ôsmich miešaných reprezentačných tímov sa uskutoční na tradičnom mieste v austrálskom Perthe od 29. decembra 2018 do 5. januára 2019.

Titul obhajujú Švajčiari Belinda Bencicová a Roger Federer, ktorí v rovnakej zostave tento rok zdolali vo finále Nemcov Angelique Kerberovú a Alexandra Zvereva 2:1.

Tí rovnako nebudú chýbať v najbližšej edícii tohto atraktívneho podujatia, ktorý je pre časť svetovej špičky prípravou na Australian Open.

Ferrer sa bude lúčiť s kariérou

Organizátori už na svojom webe zverejnili kompletné menoslovy osmičky zúčastnených tímov, medzi ktorými opäť chýbajú Slováci.

Partnerom Sereny Williamsovej bude Frances Tiafoe, domácu Austráliu budú reprezentovať Ashleigh Bartyová a Matt Ebden.

V španielskom tíme sa v rozlúčke s kariérou predstaví David Ferrer, doplní ho bývalá svetová jednotka Garbine Muguruzová-Blancová.

Grécko vyrukuje s talentovanou dvojicou Stefanos Tsitsipas, Maria Sakkariová, Francúzsko s duom Lucas Pouille, Alizé Cornetová a Briti s Cameronom Norriem a Katie Boulterovou.

Serena chváli mladého partnera

"Vždy sa teším na skvelú atmosféru v Perth Arene v Západnej Austrálii. Austrálski fanúšikovia sú milí a fandia všetkým. Hopmanov pohár je skvelý začiatok sezóny a dobrá príprava pred Australian Open.

S Francesom Tiafoem som ešte nehrala v mixe, ale videla som ho a počína si veľmi dobre.

Čaká ho svetlá budúcnosť, teším sa na spoločnú zábavu na dvorci," skonštatovala Serena Williamsová podľa webu organizátorov hopmancup.com.

Titul bude obhajovať tím Švajčiarska

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»V Hopmanovom pohári nastúpia proti sebe aj Federer a Serena. Slováci opäť chýbajú