Hokejový Lev hovorí nahlas zatiaľ iba z Moskvy

Tréner Lev Poprad Radim Rulík.
Tréner Lev Poprad Radim Rulík. (Autor: FOTO MF DNES – MONIKA TOMÁŠKOVÁ)
Vojtech Jurkovič|3. jún 2011 o 17:15

Na druhý pokus sa rozbieha projekt Lev Poprad v Kontinentálnej hokejovej lige. Po skúsenostiach z vlaňajšieho krachu opatrnejšie, i keď legislatívne lepšie zaopatrený.

BRATISLAVA, POPRAD. „Sú tam reálne mená. S niektorými hráčmi sa klub dohodol na 99 percent, pri iných sa ešte rozhoduje,“ povedal pre Sovetskij Sport Gennadij Veličkin, predseda športovodisciplinárnej komisie Kontinentálnej hokejovej ligy.

Tréner Radim Rulík pre SME potvrdil, že bude prvým trénerom Popradu.

„Vnímam to ako obrovskú poctu začínať v KHL v prvom klube na území bývalého Československa. Na prácu v Poprade sa, prirodzene, teším. Podľa reglementu KHL sa začne 21. júla.“

Rulíkov asistent bude Rus

Štyridsaťpäťročný Rulík v minulosti pracoval ako asistent trénerských hviezd Ivana Hlinku, Mareka Sýkoru, Vladimíra Růžičku či Miloša Hořavu. S posledným rozbiehal v Poprade prípravu aj pred rokom, po pár tréningoch však bolo mužstvo rozpustené. Klub HC Lev Poprad až potom vlani na jeseň prijali za člena Slovenského zväzu ľadového hokeja.

„Teraz je všetko legislatívne zabezpečené, verím, že nič podobné ako v lete pred rokom nehrozí. Ospravedlňujem sa, ale mená hráčov a môjho asistenta oznámim až na oficiálnej tlačovke v Poprade v polovici júna.“ Podľa Veličkina by ním mal byť Rus, ktorý pracoval v klube KHL vo funkcii asistenta českého trénera.

Generálny manažér tímu Lev Poprad Tibor Turan by mal figurovať aj v extraligovom klube HK Poprad, kde bol v minulosti riaditeľom i konateľom.

Hráči veľa nevedia

„Existuje viacero možností, ako sa dajú skĺbiť tieto veci. Zatiaľ nebudem predbiehať, nie je ešte všetko rozhodnuté,“ povedal Turan.

Veličkin pre Sovetskij sport trochu v rozpore s predchádzajúcim tvrdením, že sa s hráčmi dohodol na 99 percent, vyhlásil. „Fakticky zatiaľ žiadny zoznam nie je, lebo ešte nik z hráčov nepodpísal zmluvu. Treba počkať, kým právnici doladia formát zmluvy používanej v KHL so slovenskou legislatívou.“

Medzi 21 hokejistami, ktorí pripadajú do úvahy podľa idnes.cz, figuruje aj slovenský obranca Richard Stehlík. Po sklamaní z vyradenia zo slovenskej nominácie tesne pred domácim svetovým šampionátom sa zotavoval v Dominikánskej republike.

„Zatiaľ ma nik z Popradu neoslovil. Skôr čakám na ponuku iného klubu.“

Stehlíkov agent je Vladimír Vůjtek mladší, ktorý zastupuje viacero adeptov na dres popradského Leva. Ďalší slovenský obranca, ktorý by mal hrať za Lev Poprad, je Branislav Mezei. „Môj iný agent mi niečo spomínal, ale žiadne konkrétne návrhy zo strany klubu neprišli. Všetko by záviselo od ponuky.“

Šesták odstúpil

Prekvapujúci v prípade Leva Poprad je krok riaditeľa klubu pre komunikáciu Zdeňka Šestáka, ktorý sa včera rozhodol odstúpiť z funkcie. Šesták bol pri riadení HC Lev počas celého obdobia príprav vstupu do KHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Hokejový Lev hovorí nahlas zatiaľ iba z Moskvy