Zvolen si zabezpečil semifinále, zvládol drámu v predĺžení

Zápas HKM Zvolen - HC ‘05 Banská Bystrica.
Zápas HKM Zvolen - HC ‘05 Banská Bystrica. (Autor: TASR)
TASR|1. apr 2022 o 21:10 (aktualizované 1. apr 2022 o 22:21)

Vyhral 4:1 na zápasy.

Tipos extraliga - 5. zápas štvrťfinále play off:

Zvolen - Banská Bystrica 3:2 pp (1:1, 1:1, 0:0 – 1:0)

Góly: 16. Diakov (Hain, Saracino), 33. Hain (Zuzin, Kotvan), 76. Saracino (Puliš) – 9. Fossier (Tamáši, Výhonský), 36. Michaud (Berger, Bačík)

Rozhodovali: T. Orolin, P. Stano – Valo, Frimmel, vylúčení: 2:1 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, zmeny: Zvolen od 4. min. bez Kriegera, 4020 divákov

Zvolen: Rahm – Roy, Diakov, Hain, Kotvan, Kubka, Sládok – Osterberg, Krieger, Leskinen – Puliš, Viedenský, Zuzin – T. Török, J. Mikúš, Saracino – Meliško, Marcinek, Csányi

Banská Bystrica: Weninger – Bačik, Björkung, Matej Bača, Kostromitin, Crevier-Morin, Ďatelinka – Výhonský, Tamáši, Kabáč – Melcher, G. Gabor, Fossier – Urbánek, Berger, Michaud

/konečný stav série: 4:1, HKM Zvolen postúpil do semifinále/

ZVOLEN. Hokejisti majstrovského HKM Zvolen postúpili do semifinále Kaufland play off Tipos extraligy 2021/2022.

V piatom stretnutí štvrťfinále zvíťazili doma nad HC´ 05 Banská Bystrica 3:2 po predĺžení a v sérii triumfovali 4:1 na zápasy.

Svojho súpera v boji o finále najvyššej slovenskej súťaže spoznajú Zvolenčania v najbližších dňoch. Okrem nich už medzi najlepšie kvarteto postúpil aj víťaz základnej časti bratislavský Slovan.

Priebeh zápasu: Zvolen - Banská Bystrica

I. tretina:

Banskobystričania nastúpili na duel vo Zvolene v oklieštenej zostave, k avizovaným zraneným hráčom pribudol i absentujúci Cardwell, ktorý je v riešení za súboj s Jedličkom v predchádzajúcom zápase.

Tento zvolenský útočník je totiž vážnejšie zranený. Hostia spod Urpína s tromi formáciami odolali úvodnému tlaku majstra, keď sa nepresadili Marcinek a Roy. Domácim sa však v štvrtej minúte zranil najproduktívnejší hráč play off Krieger, keď s bolesťou ruky odišiel z ľadu.

Bystričania potom nevyužili presilovku, Michaud to skúšal dvakrát zblízka, no napokon sa presadili z brejku, keď Támaši prešiel popri mantineli cez Sládka, nahral Fossierovi a ten sa pred odkrytou bránkou nemýlil – 0:1.

Tím spod Pustého hradu následne pritlačil v snahe o vyrovnanie, ale mohol pykať, ak by sa po strele Michauda dostal pred prázdnou svätyňou Rahma k puku Berger. Skoro sa mu to podarilo. V 16. minúte prevaha ´byndziarov´ mala gólovú podobu po strele Haina a dorážke Diakova.

II. tretina:

Na začiatku druhej tretiny mohli ísť do vedenia Banskobystričania z rýchleho protiútoku, Michaud sa pekne natlačil pred Rahma, ale nevyzrel na neho a neskôr nepochodil ani Björkung.

Prevahu mal stále Zvolen a zužitkoval ju v 33. minúte. Voľný Hain z medzikružia prestrelil Weningera, ktorému puk prešiel pomedzi betóny – 2:1.

Hostia následne pridali a dostávali sa do šancí. Berger neuspel zblízka a Melcher v úniku, keď bol aj faulovaný Hainom. Následnú presilovku ´barani´ pretavili do vyrovnania na 2:2 tečom Michauda.

Záver stredného dejstva patril domácim hokejistom, Osterberg spred bránkového priestoru bekhendom mieril do hornej žŕdky a pri dorážke v dobrej pozícii nedokázal skórovať ani Török.

III. tretina:

V tretej tretine mal navrch Zvolen, ale nevyužíval príležitosti, do ktorých sa vďaka dobrej defenzíve súpera dostával iba ťažko.

Zuzina vychytal v 46. minúte lapačkou Weninger a o malú chvíľu po dobrej práci Marcineka sa pred gólmanom HC ´05 nepresadil Török. Úradujúcemu majstrovi nevyšla ideálne ani prvá presilovka v stretnutí.

Po nej mal tlak, no šance sa rodili ťažko. Aj preto duel dospel do predĺženia a v ňom nepremieňali šance domáci hokejisti, najväčšie Osterberg, Viedenský, Török a Meliško. Až prišla 76. minúta, v predbránkovom priestore operoval Saracino a ukončil duel i sériu víťazným gólom na 3:2.

Hlasy po zápase:

/zdroj: RTVS Šport/

Peter Oremus, tréner HKM Zvolen: "Obe mužstvá odohrali vynikajúci zápas. Hostia si vytvárali šance a Robin nás naozaj podržal. Pomalšie sme sa rozbiehali, ale záver bol naozaj vynikajúci a predĺženie boli v našej réžii. Víťazstvo je plne zaslúžené.

Chlapci vedia, čo majú hrať, organizácia každej päťky bola naozaj výborná. Keď som videl, ako naši hráči od úvodu predĺženia idú po víťazstve, tak som tomu veril. A potvrdilo sa to. Bolo to derby, ktoré prinieslo kvalitné zápasy. Zvládli sme to a teší nás to."

Antti Karhula, tréner Banskej Bystrice: "Nemali sme to ľahké, ale som hrdý na každého v šatni. Je to krutá prehra, ale tak to je. Bola to ťažká séria, hráči v piatok nechali na ľade všetko. Je to časť roka, keď končíte, keď ste síce boli blízko, ale dnes nám to nevyšlo.

Keď som prišiel do klubu, tak sme sa spoznávali, ale páčilo sa mi, ako sme hrali. Nemali sme konzistentné výkony v sezóne, bolo ako na hojdačke. Potom sme hrali obetovo, ale Zvolen si postup zaslúžil."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Zvolen si zabezpečil semifinále, zvládol drámu v predĺžení