Chodil po nemocniciach, Vianoce mal ako v lete. Hrenák sa vrátil po trojmesačnej maródke

Brankár Liberca Dávid Hrenák.
Brankár Liberca Dávid Hrenák. (Autor: FOTO - ČTK)
Šimon Čop|5. feb 2024 o 13:25

Po stopách Hrenáka sa na univerzitu chystá ďalší slovenský talent.

BRATISLAVA. Počas minulého týždňa sa mohli slovenskí aj libereckí fanúšikovia tešiť z veľkého návratu. V súťažnom dianí sa predstavil Dávid Hrenák. 

V posledných troch mesiacoch ho trápil komplikovaný zápal pľúc. Musel ho prekonávať dokonca na dvakrát. Verí, že podobnú skúsenosť už nezažije. 

V poslednom týždni na zahraničných ľadoch zaujal aj iný brankár, mladík Daniel Ďuris. Jeho výkony v zámorskej NAHL si všimli na jednej z newyorských univerzít a dohodli sa s ním na spolupráci. 

V zámorských juniorkách zažili hviezdny deň Alex Čajkovič, ktorý strelil svoj prvý gól v OHL, či Jakub Demek, ktorý po prvýkrát v kariére pozbieral tri body v jednom zápase AHL. 

Slovenskú hokejovú reprezentáciu čoskoro čaká prípravný dvojzápas s Nemeckom. Na ten sa najlepšie naladil Miloš Roman. 

Miloš Roman

Slovenská hokejová reprezentácia odohrá 7. a 8. februára vo Zvolene dva prípravné zápasy s Nemeckom. Posledný víkend bol pre mnohých poslednou možnosťou dostať sa pred zrazom do ideálnej formy. 

“Generálku” pred dvojzápasom najlepšie zvládol útočník Třinca Miloš Roman. V nedeľňajšom zápase na ľade Vítkovíc zaznamenal tri kanadské body. 

Oceláři zvíťazili 6:2. Roman strelil ich prvý gól v čase 17:17, keď v presilovke znížil na 1:2, a ďalší zaznamenal v 28. minúte, keď opäť v početnej výhode vyrovnal.

Druhá tretina napokon bola zlomová. K Romanovi sa o 5 minút neskôr pridal Nestrašil a pohodlný náskok si aj zásluhou Romanovej asistencie vybojovali hráči Třinca na konci prostrednej dvadsaťminútovky.

Dvadsaťštyriročný krídelník tretieho útoku Třinca bol súčasťou reprezentačného “áčka” aj na nedávnom Nemeckom pohári. Na majstrovstvách sveta si zahral naposledy v roku 2022, keď pomohol aj k olympijskému bronzu.

Miloš Roman.
Miloš Roman. (Autor: TASR)

Dávid Hrenák

Veľkú časť posledného štvrťroku strávil brankár Dávid Hrenák v nemocniciach a v posteli. Libercu chýbal pre komplikovaný zápal pľúc, ktorý za toto obdobie musel prekonať dokonca dvakrát.

Diagnózu opísal ako “atypickú”. Nemohol s tým nič robiť, len čakať, kým sa jeho telo dá do poriadku.

Trvalo to dlho, ale podarilo sa. Keď sa 31. januára postavil do bránky “tigrov”, išlo o jeho návrat po 101 dňoch. Odchytal prvý zápas od 22. októbra. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Chodil po nemocniciach, Vianoce mal ako v lete. Hrenák sa vrátil po trojmesačnej maródke