Pánik opustil slovenskú enklávu. Bolo to také vzájomné, hovorí o prestupe

Slovenský hokejista Richard Pánik.
Slovenský hokejista Richard Pánik. (Autor: HC Oceláři Třinec/ facebook)
Šimon Čop|22. jan 2024 o 12:20

Dvorský bodovo explodoval, patrí k najlepším hráčom v OHL vo viacerých štatistikách.

BRATISLAVA. Richard Pánik viac nepatrí českému Třincu. V poslednom týždni zažil životnú zmenu – prestup do Pardubíc a rovno aj prvý zápas za Dynamo, kde sa stretáva s krajanom Petrom Čerešňákom. 

Na bývalý klub nemá jedno krivé slovo, avšak nie všetko išlo podľa predstáv. A tak chce zabojovať o titul v drese súčasného lídra Tipsport extraligy. 

Medzi najzaujímavejších Slovákov uplynulého týždňa v zahraničných hokejových ligách sa z Česka dostali ešte brankár Branislav Konrád a útočník Róbert Lantoši, aktuálne najproduktívnejší Slovák v súťaži. 

V ostatnom týždni bodovo explodoval Dalibor Dvorský, ktorý patrí k najlepším hráčom v OHL a chýba mu málo, aby sa stal najlepším Neameričanom sezóny. Vo Švédsku sa zas gólovo darilo Petrovi Cehlárikovi, ktorý patrí k najproduktívnejším hráčom prestížnej SHL.

Richard Pánik 

Útočník Richard Pánik bol v poslednom týždni súčasťou výmeny. Zaujal Dynamo Pardubice a klub ho získal z Třinca za Davida Ciencialu. 

“Bolo to také vzájomné,” povedal o dôvodoch pre iSport.cz. 

“Prišiel som do extraligy vyhrať titul, podpísal som v Trinci. Keď sa riešil trejd, tak Pardubice boli mojou prvou voľbou. Mám radosť, že bol záujem aj z druhej strany. Stala sa výmena, teraz som tu a teším sa na každý ďalší zápas.” 

Pánik odohral v klube 35 duelov a získal 24 (14+10) bodov. Bol tretím najlepším strelcom v mužstve, no napriek tomu nešli veci podľa jeho predstáv.

“Bolo tam viac faktorov, ktoré mi nesadli. Myslím si ale, že sme sa rozišli v dobrom. Třinec získal skvelého hráča, Pardubice mňa, snáď budú všetci spokojní. Na Třinec nepoviem ani jedno zlé slovo,” dodal. 

Už prvý duel po výmene bol preňho výnimočný. Odohral ho práve proti Třincu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Pánik opustil slovenskú enklávu. Bolo to také vzájomné, hovorí o prestupe