Mieri k najlepším. Čerešňák bojuje o post najlepšieho Slováka i obrancu v Česku

Peter Čerešňák na Nemeckom pohári.
Peter Čerešňák na Nemeckom pohári. (Autor: TASR)
Šimon Čop|15. jan 2024 o 13:00

Slovenský brankár ruského pôvodu bol v zámorí vyhlásený za hviezdu zápasu trikrát po sebe.

BRATISLAVA. Vlani sa čakalo do posledného kola, či súboj o kráľa produktivity českej Tipsport extraligy vyhrá Slovák alebo Čech. 

Tento rok to zrejme podobné nebude. Jedno želiezko v ohni však máme. Peter Čerešňák je, ako by povedali v zámorskej hokejovej terminológii, “hot”. 

Bodoval v štyroch zápasoch v rade, posúva sa vyššie v bodovaní Slovákov a momentálne je produktívnejší už len jeden bek v súťaži. Pardubice v ňom majú dominantného a najvyťažovanejšieho hráča.

V poslednom týždni sa v českej lige zadarilo i Richardovi Pánikovi. Skvelé výkony predvádza po odchode do USA Šichabutdin Gadžiev a Samuel Kňažko konečne prerušil 15 zápasov trvajúci pôst. 

Peter Čerešňák 

Situácia na vrchole kanadského bodovania Slovákov v českej Tipsport extralige zostáva naďalej napínavá. Do boja o post slovenského kráľa produktivity sa zapojili viacerí hokejisti. 

Je medzi nimi aj obranca. Peter Čerešňák bol v poslednom týždni najproduktívnejším Slovákom v súťaži. Zbieral v priemere dva body na zápas. 

Nielenže je s 27 bodmi štvrtým najčastejšie bodujúcim Slovákom v extralige, ale rovnakú priečku si udržuje aj v tímových štatistikách. V celej lige je len jeden zadák s viac bodmi, Jiří Ticháček z Kladna.

Tridsaťročný Trenčan si túto pozíciu vydobyl práve v uplynulom týždni. Výrazne prispel k tomu, že Pardubice bodovali v každom z posledných štyroch stretnutí, pretože v každom z nich bodoval.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Mieri k najlepším. Čerešňák bojuje o post najlepšieho Slováka i obrancu v Česku