Nemec sa utrhol z reťaze, je novým rekordérom. Klope na dvere NHL?

Šimon Nemec počas draftu NHL 2022.
Šimon Nemec počas draftu NHL 2022. (Autor: Facebook New Jersey Devils)
Šimon Čop|13. mar 2023 o 13:05

Slovenskí hokejisti v uplynulom týždni zaujali v zámorí aj v Česku.

BRATISLAVA. Gól za gólom strieľala počas uplynulého víkendu dvojka posledného draftu do NHL. Šimon Nemec si pre brankárov súperov z AHL pripravil až tri darčeky – jeden pre každého.

Môžeme o ňom hovoriť ako o novom rekordérovi. V ostatnom týždni zbieral viac ako bod na zápas a bodovo potvrdil, že si navykol na nový štýl hokeja. Chce dokázať, že jeho výber hneď po Slafkovskom nebol chybou.

Podarí sa mu presadiť do NHL už v závere prebiehajúcej základnej časti?

O našich mladíkoch v zámorí sa dá písať každý týždeň. Vždy niekto z nich zažiari. Do zúfalstva súperov už dlhšie privádza brankár Adam Gajan, Servác Petrovský v jednom zápase strelil svoj päťdesiaty gól a zaznamenal stý bod v OHL.

Slovenskí hokejisti sú predmetom záujmu aj v súvislosti s ďalšou fázou sezóny v českej Tipsport extralige. Najviac bodov v predkole nazbieral Holešinský, medzi najvyťažovanejších hráčov svojho tímu pri postupe patril veterán Ďaloga.

Šimon Nemec

Posledný víkend sa dá označiť za najlepší, aký Šimon Nemec v zámorí v doterajšej kariére zažil. Dvojka draftu po prvý raz v AHL skórovala v troch po sebe idúcich zápasoch.

Utica odohrala tri náročné duely po sebe. Comets hrali v piatok, v sobotu aj v nedeľu.

V konečnom dôsledku potvrdili dobrú formu. Zo šiestich možných bodov získali štyri a v tabuľke Severnej divízie sa udržali na druhej priečke.

Nemec hral v týchto stretnutiach prím.

Nielenže pozbieral štyri body, ale stal sa aj historickým rekordérom svojho klubu. Prekonal niekdajšieho dvojnásobného víťaza Stanleyho pohára.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nemec sa utrhol z reťaze, je novým rekordérom. Klope na dvere NHL?