VIDEO: Regendov Anaheim dostal ďalší výprask. Nestrelil gól už dva zápasy

Momentka zo zápasu Winnipeg Jets - Anaheim Ducks.
Momentka zo zápasu Winnipeg Jets - Anaheim Ducks. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|16. mar 2024 o 06:10

Los Angeles Kings vyhrali na ľade Chicaga.

NEW YORK. Hokejisti Anaheimu Ducks nestrelili ani gól v druhom zápase po sebe. Na ľade Winnipegu prehrali vysoko 0:6.

Súčasťou zostavy bol opäť slovenský útočník Pavol Regenda. Na ľade strávil 11 minút a 59 sekúnd, pripísal si dva bodyčeky a odsedel si menší trest.

Jets začali súpera rozoberať už v prvej tretine, keď skóroval Connor. Po druhej bol stav stále prijateľný 2:0, no tretie dejstvo bolo výhradne v réžii favorita. Prvé dva góly v ňom strelila nová posila tímu Tyler Toffoli.

"Určite je to výnimočný moment a je pekné, že som strelil prvé góly. Dúfam, že to takto bude pokračovať. Fanúšikovia boli úžasní, zažiil som to už v predchádzajúcom domácom stretnutí, keď sme sa dočkali ovácií v stoji," uviedol Toffoli podľa nhl.com.

Útočníka pochválil aj tréner Rick Bowness: "Je to strelec. Páčila sa mi reakcia divákov na neho. Máme skvelých fanúšikov, ktorí uznali dôležitosť týchto gólov a opäť ho privítali v meste."

Dylan DeMelo mal bilanciu 1+1 a Josh Morrissey zaznamenal tri asistencie za Jets. Winnipeg triumfoval v piatom z uplynulých ôsmich duelov a dostal sa na čelo Centrálnej divízie.

Brossoit neinkasoval už 150:40 minúty (naposledy v 30. minúte druhej tretiny proti Buffalu). "Je to celkom dobrý pocit. Musím však pochváliť tím. Všetci hráči mi veľmi pomohli a odviedli skvelú prácu. Budem sa snažiť pokračovať v týchto výkonoch."

Laurent Brossoit v zápase proti Anaheimu.
Laurent Brossoit v zápase proti Anaheimu. (Autor: TASR/The Canadian Press via AP)

Podobne dominantní boli Los Angeles Kings na ľade Chicaga. Odnášajú si odtiaľ víťazstvo 5:0.

Dvomi gólmi sa oň pričinil Anže Kopitar. Zaznamenal tak svoju trinástu 20-gólovú sezónu a utvoril tým nový klubový rekord. V historickej klubovej tabuľke sa tak dostal na prvé miesto pred Marcela Dionneho, Luca Robitaillea a Davea Taylora.

Skóroval aj Pierre-Luc Dubois. Pre kanadského centra bol duel proti Chicagu 500. v NHL.

"Bolo dôležité dostať sa do vedenia. Talbot musel na začiatku urobiť dva alebo tri veľké zákroky. Chcem vyzdvihnúť jeho výkon. Mohol to byť iný zápas.

Mali sme veľa dobrých šancí, chceli sme hrať rovnako útočne ako naposledy (prehra 1:3 v St. Louis), len odstrániť pár chýb. Bolo pekné vidieť, ako nám puk padajú do bránky," skonštatoval dočasný tréner hostí Jim Hiller.

Obranca Jordan Spence v 23. minúte upravil na konečných 5:0 a vo svojom 55. stretnutí dosiahol prvý gól v sezóne. Naposledy skóroval 12. apríla 2022 a boli to rovnako do siete Blackhawks.

"Pred každým duelom som to mal v hlave, že chcem streliť presný zásah. Som rád, že sa mi to podarilo, mám z toho veľmi dobrý pocit a aj chlapci z toho mali veľkú radosť," povedal.

NHL - základná časť - 16. marec:


Winnipeg - Anaheim 6:0 (1:0, 1:0, 4:0)

Góly: 17. Connor (DeMelo, Morrissey), 28. Schmidt (Ehlers, Pionk), 45. DeMelo (Ehlers, Dillon), 49. Toffoli (Monahan), 52. Toffoli (Scheifele, Morrissey), 60. Appleton (Lowry, Morrissey)

Brankári: Brossoit 21/21 - Gibson 32/38

/Pavol Regenda (Anaheim) odohral 11 minút a 59 sekúnd, pripísal si dva bodyčeky a odsedel si menší trest/


Chicago - Los Angeles 0:5 (0:4, 0:1, 0:0)

Góly: 4. Dubois (Danault, Spence), 6. Laferriere (M. Roy, Dubois), 9. Kopitar (Byfield, Kempe), 15. Kopitar (Byfield, Kempe), 23. Spence (Laferriere, Englund)

Brankári: Söderblom 10/14, Mrázek 22/23 - Talbot 28/28

Tabuľky NHL

Východná konferencia:

Západná konferencia:

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Regendov Anaheim dostal ďalší výprask. Nestrelil gól už dva zápasy