Juniori v Amerike opäť excelovali. Štyria Slováci boli hviezdami duelov

Samuel Urban.
Samuel Urban. (Autor: Puckfans.at / Andreas Robanser)
Oh my Hockey|25. feb 2024 o 07:55

V odvete slovenského brankárskeho súboja sa tentoraz radoval Gadžiev.

NEW YORK. V kanadských a amerických juniorkách sa v noci zo soboty na nedeľu darilo viacerým slovenským mladíkom.

Štyria z nich sa stali hviezdami zápasov. V USHL sa to podarilo Danielovi Jenčkovi, Liborovi Nemcovi a Samuelovi Urbanovi.

Jenčko asistoval a pridal plusový pri výhre Youngstownu 7:1 nad Chicagom. Získal hodnosť druhej hviezdy.

Tretími hviezdami sa stali Samuel Urban, ktorý pochytal 26 striel pri prehre Sioux City 0:1 s Císarovým Fargom, a Libor Nemec z Green Bay, keď zaznamenal gól a asistenciu.

VIDEO: Libor Nemec prekonal Šichu Gadžieva

Spolu s brankárom Adamom Gajanom však po vydarenom prvom zápase proti Muskegonu okúsili prehru. Nevyšla im odveta, prehrali 4:7.

Opäť nastal súboj slovenských brankárov. Gajan chytil 28 z 34 pokusov, Šichabutdin Gadžiev čelil 35 strelám a inkasoval štyrikrát.

V Kanade sa druhou hviezdou stal Ondrej Molnár. Pri výhre Erie nad Guelphom zaznamenal gól a asistenciu. Jeho spoluhráč Martin Mišiak ukončil stretnutie s prihrávkou na gól.

Dvojbodový bol aj Servác Petrovský. Pri výhre Owen Sound 6:3 strelil gól v oslabení a asistoval pri víťaznom presnom zásahu.

Posledným slovenským strelcom v juniorkách bol Peter Repčík. Skóroval v treťom zápase po sebe, aby pomohol Drummondvilleu k víťazstvu 9:2 nad Saint Johnom. V QMJHL okrem neho bodoval ešte Ondrej Maruna s asistenciou pri prehre jeho Charlottetownu po predĺžení.

V NCAA bol opäť pevný ako skala brankár Šimon Latkóczy. Pri výhre 2:1 po samostatných nájazdoch chytil 17 striel a v záverečnej disciplíne nezaváhal ani raz.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»USHL»Juniori v Amerike opäť excelovali. Štyria Slováci boli hviezdami duelov