Marcinko bol muž série proti Sparte: Narodenie syna, faul, trest a gólová radosť

Tomáš Marcinko v drese HC Oceláři Třinec.
Tomáš Marcinko v drese HC Oceláři Třinec. (Autor: facebook/HC Oceláři Třinec)
Sportnet|29. mar 2023 o 14:51

HC Oceláři Třinec zvíťazili nad Spartou Praha 4:2 na zápasy.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový reprezentant Tomáš Marcinko sa stal hlavnou postavou štvrťfinálovej série play off českej Tipsport extraligy medzi HC Oceláři Třinec a Sparta Praha.

Kuriózne je, že hoci Třinec vyhral štyri zápasy, Marcinko oslavoval so spoluhráčmi na ľade iba raz - v utorok po víťaznom šiestom zápase.

V prvom zápase série na ľade Sparty Praha sa Marcinko podpísal pod oba góly Třinca, keď na prvý gól prihrával a druhý strelil. Jeho tím však prehral 2:3.

Na druhý duel už nenastúpil, keďže chcel byť pri pôrode svojej manželky. Hneď ako dostal signál, vyrazil z Prahy do Bratislavy. Všetko stihol. Vladimíra Marcinková, poslankyňa Národnej rady Slovenskej republiky, mu porodila syna Leona.


"Nebolo čo riešiť, rodina má prednosť," zhodli sa tréneri aj spoluhráči. Třinec druhý zápas zvládol a vyhral 3:2 po predĺžení.

Na prvé domáce stretnutie už bol slovenský útočník späť v tíme, opäť strelil gól, ale jeho tím prehral 2:4.

V štvrtom zápase už v 1. minúte asistoval na gól krajana Martina Marinčina, ale veľa toho neodohral, keďže v 16. minúte prvej tretiny trafil obrancu Sparty Praha Stefana Warga hokejkou do slabín.

Rozhodcovia ho za tento zákrok vylúčili do konca stretnutia. Domáci Třinec však zabojoval a aj bez útočníka prvej formácie dokázal zvíťaziť 3:1.

VIDEO: Zákrok Tomáša Marcinka

Na piate pražské stretnutie Marcinko necestoval, keďže si musel odpykať trest od disciplinárnej komisie. Sparta nestrelila ani gól a hostia sa tešili z triumfu 3:0. Na domáci ľad sa tak vracali s mečbalom.

„Po druhom víťazstve si z neho už spoluhráči uťahovali, že keď nehrá, vyhráme. Ale za seba môžem povedať, že nám Marci veľmi chýbal. Už sa tešíme, keď bude hrať," vravel pre isport.cz útočník Daniel Kurovský.

„A možno nám pomôže aj víťazným gólom,“ dodal takmer prorocky Marko Daňo.

Do šiesteho zápasu už opäť nastúpil aj Marcinko. Slovenský útočník dosiahol dokonca tri kanadské body, keď strelil dva góly a pridal aj jednu asistenciu.

V domácom prostredí Třinec triumfoval 5:1 a postúpil do semifinále.

VIDEO: Zostrih 6. zápasu HC Oceláři Třinec - Sparta Praha

"Bola to náročná séria. Treba uznať aj kvality súpera, ktorý nám nič nedal zadarmo a museli sme si to zaslúžiť. Tak to v play-off býva. Rozhodli naša bojovnosť a väčšie chcenie. Máme z toho radosť," povedal popradský rodák pre oficiálny klubový web.

V semifinále sa HC Oceláři Třinec stretnú s víťazom základnej časti HC Dynamo Pardubice.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Marcinko bol muž série proti Sparte: Narodenie syna, faul, trest a gólová radosť