Slováci excelovali v Třinci. Hrdina Marcinko aj nádherný gól Hudáčka

Slovenský útočník Libor Hudáček.
Slovenský útočník Libor Hudáček. (Autor: HC Oceláři Třinec/ twitter)
Sportnet|28. mar 2023 o 19:25

Třinec skompletizoval zoznam semifinalistov.

Tipsport extraliga - štvrťfinále play off - 6. zápas

Třinec - Sparta Praha 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)

Góly: 8. Dravecký (Marcinko), 24. Marcinko (M. Růžička), 48. Hudáček (Marinčin), 51. Marcinko (M. Růžička, J. Jeřábek), 58. M. Růžička - 49. Kempný (Buchtele)

/konečný výsledok série 4:2/

TŘINEC. HC Oceláři Třinec, s tradične početnou slovenskou enklávou, si ako posledný tím zaistili postup do semifinále play off Tipsport extraligy.

V šiestom zápase štvrťfinálovej série zvíťazili v domácej Werk Arene so Spartou Praha 5:1 a v celej sérii triumfovali po výsledku 4:2.

O potrebné štvrté víťazstvo Třinca sa veľkou mierou podieľal Tomáš Marcinko. Kým v prvej tretine prihrával na gól Vladimíra Draveckého, neskôr strelil svoj tretí a tiež štvrtý gól v tohtoročnom play off.

V presilovej hre najskôr futbalovým spôsobom prihral puk Martinovi Růžičkovi a následne ťažil z jeho nezištnej prihrávky. Presadil sa aj v 51. minúte, keď bol v presilovej hre najdôraznejší pred bránkou Sparty.

Pred jeho druhým gólom sa zaskvel aj jeho krajan Libor Hudáček.

Po vyhodení od Martina Marinčina vybojoval puk, postupoval sám na Jakuba Kovářa a fintou na štýl Pavla Demitru poslal puk pod hornú žŕdku.

VIDEO: Parádny gól Libora Hudáčka do siete pražskej Sparty

"Libor Hudáček to teraz Sparte pekne osladil. Jeden z vrcholov tejto série a celého play off," povedal v priamom prenose komentátor Robert Záruba.

"Bravúrne zakončenie. Lepšie to urobiť nešlo," doplnil Martin Procházka.

Na konečných 5:1 uzavrel skóre gólom do prázdnej bránky Růžička. V bitke o finále si obhajca majstrovského titulu zmeria sily s Pardubicami, o druhý semifinálový súboj sa postarajú Vítkovice a Hradec Králové.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Slováci excelovali v Třinci. Hrdina Marcinko aj nádherný gól Hudáčka