Košičania sa chceli po zápase tešiť s fanúšikmi. Nemali však s kým

Košická Steel aréna bez diváckej kulisy.
Košická Steel aréna bez diváckej kulisy. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|17. nov 2021 o 22:34

Na štadiónoch opäť platia prísne opatrenia.

KOŠICE. Steel Aréna po dlhšom čase zívala prázdnotou počas zápasu Tipos extraligy. Nie však preto, žeby súper HC Košice, ktorým bol trojnásobný majster Slovenska z Banskej Bystrice, nebol dostatočne divácky atraktívny.

Metropola východu sa podobne ako takmer celé Slovensko ponorila v rámci covid automatu do čiernej farby. Na štadióne mohlo byť prítomných maximálne 100 ľudí.

"Neostáva nám nič iné, len sa zmieriť s týmto prísnym limitom. Už organizačný štáb, zástupcovia médií a zazmluvnení partneri klubu či ligy počtom vysoko prevyšujú limit 100 účastníkov.

Z tohto dôvodu nebude predaj vstupeniek spustený," informoval pred zápasom na oficiálnom webe "oceliarov" výkonný riaditeľ HC Košice Miloslav Klíma.

Košičania sa tak vrátili do obdobia druhej vlny pandémie spred pár mesiacov, keď bola situácia podobná. Samotní hráči si tak budú opäť zvykať na komornú atmosféru pri neúčasti divákov.

"Po zápase sme sa chceli ísť tešiť do rohu klziska. Nemali sme však pre koho. Veľmi nám chýbajú fanúšikovia a atmosféra, ktorú vedeli vytvoriť.

Obzvlášť, keď vyhrávame, by sme sa s nimi chceli podeliť o našu radosť. Nič sa však nedá robiť," povzdychol si košický útočník Marek Bartánus.

Ten sa pri víťazstve Košičanov nad Banskou Bystricou 5:3 dvakrát strelecky presadil, hoci v oficiálnom zápise sa pri jeho prvom presnom zásahu uvádza ako strelec gólu Kevin Tansey.

Z opakovaných záberov sa však zdá, že strela kanadského obrancu trafila čepeľ Bartánusovej hokejky, čo potvrdil aj samotný hráč.

"Som rád, že moje góly pomohli mužstvu k víťazstvu. To je pre mňa najdôležitejšie," uviedol Bartánus.

Košický útočník Marek Bartánus pred brankárom Filipom Belányim.
Košický útočník Marek Bartánus pred brankárom Filipom Belányim. (Autor: TASR)

V Prešove čakajú vyhrotený zápas

Košičania sa počas reprezentačnej prestávky stihli dať zdravotne do poriadku a doliečiť si drobné zranenia.

"Sme strašne radi, že v kabíne sme momentálne všetci zdraví a nešarapatí nám tu covid," povedal rodák z Liptovského Mikuláša.

Banskobystričanov načal premiérovým gólom v extralige obranca Ladislav Romančík. Skalický odchovanec odohral väčšinu kariéry v zahraničí.

"Som rád, že môj gól pomohol mužstvu k víťazstvu," povedal Romančík, ktorý si puk nestihol zobrať do zbierky.

"Darilo sa nám s ním. Mišo Chovan mi vravel, že s ním budeme hrať ďalej a potom mi ho vezme. Napokon sa ale na to zabudlo. Vôbec mi to však nevadí."

V piatok čaká Košičanov derby s rozbehnutým Prešovom. Ten vyhral sedem zápasov po sebe. Po dlhých rokoch si zahrajú súťažný zápas na Šariši.

"Fúha, nečaká nás tam nič jednoduché. Bude to určite vyhrotený zápas. My sa ale chceme nastaviť tak, aby sme si tam išli po tri body," skonštatoval Romančík.

Trojnásobného majstra trápi koncovka

Banskobystričania ešte domácu atmosféru od začiatku sezóny nezažili. Na ich štadióne prebieha rozsiahla rekonštrukcia, ktorá by sa už čoskoro mala skončiť.

"Všetci sa na to už tešíme. Už sa nad tým, že hráme stále vonku ani nepozastavujeme. Uvidíme, kedy bude štadión hotový. Veríme, že ten deň je už blízko," povedal útočník Banskej Bystrice Alex Výhonský.

V úvodnej tretine duelu vyrovnával na 1:1 svojim prvým gólom v sezóne.

"Trochu som si odfúkol. Šance si vytváram. Robím si svoju prácu. Hrám do tela a chodím na oslabenia. Keď mi padne gól, poteší ma to. Ešte viac, ak by bol víťazný," vravel Výhonský.

Alex Výhonský (číslo 94) strieľa gól v zápase proti Košiciam.
Alex Výhonský (číslo 94) strieľa gól v zápase proti Košiciam. (Autor: TASR)

Tréner hostí Tuukka Poikonen po stretnutí za jednu z hlavných príčin prehry označil problémy v zakončení.

"Trápime sa s tým už dlhší čas. Keď hráte proti tímu ako sú Košice, nemôžete robiť veľa chýb, pretože súper ich potrestá. Presne to sa nám aj stalo," vravel banskobystrický tréner, ktorého potešilo aspoň nasadenie hráčov.

Jeho krajan, ktorý stál na opačnej strane, vyzdvihol po zápase najmä výkon brankára Dominika Riečického. Ten čelil takmer 40 strelám hosťujúcich hráčov.

"Dominik bol opäť výborný. Pomohol nám aj Denis Paršin, ktorý strelil dva dôležité góly. Mám radosť z predvedenej hry aj výsledku," povedal spokojný tréner Košíc Kalle Kaskinen.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Košičania sa chceli po zápase tešiť s fanúšikmi. Nemali však s kým