Banská Bystrica klesla v tabuľke. Chýbajú jej mnohí kvalitní hráči

Ivan Droppa.
Ivan Droppa. (Autor: TASR)
TASR|8. dec 2021 o 11:52

Doma nestačila na Poprad.

BANSKÁ BYSTRICA. Hokejisti Banskej Bystrice prežívajú výsledkovú i hernú krízu. V utorok nezvládli ani druhý domáci zápas v Tipos extralige.

Popradu podľahli 2:6, pričom z uplynulých desiatich stretnutí prehrali deväť.

Nepomohlo ani odvolanie fínskeho trénera Tuukku Poikonena, či rozlúčka s dvoma hráčmi Brianom Ihnačákom a najnovšie i Mattom Mistelem.

Spokojný Mešár

Bývalý trojnásobný majster republiky sa nevie chytiť. „Nevyšlo nám to ani proti Popradu. Doplatili sme na vylúčenia. Rozhodcovia nám nejako nepomohli, videli to tak, ako to videli, a to nás potopilo.

Čo sa hernej stránky týka, myslím si, že sme sa zlepšili. Od zápasu k zápasu sa zlepšujeme, ale dnešný výsledok nás stáli vylúčenia,“ uviedol po zápase útočník Banskej Bystrice Miloš Bubela.

Snažil sa nájsť i nejaké pozitíva. „Herne napredujeme, hokej vyzerá z našej strany lepšie, ale musíme dávať viac gólov z presiloviek, tie rozhodujú zápasy. Musíme sa nakopnúť, pridať, zohrať sa ešte viac vo formáciách. Defenzíva už bola lepšia.

Všetci sme si pomáhali, spolupracovali sme a vynášali sme puky. Ľahšie sa nám išlo do ofenzívy. Z toho plynula naša prevaha. Musíme viac ťažiť z nových mantinelov na štadióne, sú iné odrazy puku od nich, čo by mala byť naša výhoda.“

Banskobystričania mali po utorňajšom dueli s Popradom ťažké srdce na rozhodcov. Nemohli sa na ich adresu vyjadrovať, hnevali ich však početné vylúčenia, pretože inkasovali až tri góly v oslabení.

Jeden z nich dal útočník spod Tatier Filip Mešár, ktorý neskrýval spokojnosť: „Tempo bolo celkom slušné. Od začiatku sa veľa korčuľovalo, dohrávali sa súboje. Bol to náročný zápas. Som rád, že sme to zvládli, vzhľadom na vysoké tempo.

Dali sme viac gólov než súper, preto sme zaslúžene vyhrali. Musíme na túto výhru nadviazať a ďalej bodovať, aby sme sa v tabuľke vyšvihli vyššie. Verím, že tento duel nás k tomu nakopol.“

Nemajú k dispozícii kvalitných hráčov

Poprad zaknihoval tretiu výhru v rade a z deviatej priečky stráca už iba dva body na šiestu, Banskobystričania sa prepadli na predposledné miesto. Za nimi je už iba Liptovský Mikuláš so stratou jediného bodu.

„Na tabuľku sa nepozeráme, musíme sa pozerať iba na seba a zlepšovať sa každý deň,“ dodal Bubela. Za najväčší problém aktuálnej výsledkovej krízy označil tréner HC ´05 Ivan Droppa úzky káder. ´Barani´ z rôznych dôvodov nemajú k dispozícii kvalitných hráčov:

„Potrebujeme väčší výber hráčov, ako momentálne máme. Pracuje na tom vedenie klubu, ale máme ešte viacero zranených hráčov. Verím, že do piatka sa situácia z hľadiska kádra o niečo zlepší. Musíme zapracovať aj na hlavách hráčov.

Máme ešte dva domáce zápasy do reprezentačnej prestávky, chceme zabrať naplno a získať body. Musíme bojovať a ukázať, že ten hokej vieme hrať. Pohľad na tabuľku nie je dobrý, všetci si to uvedomujeme.

Na vrchné priečky síce strácame pár bodov, máme dva zápasy k dobru, ale nie sú to ešte zaručené body. Treba ich získať na ľade,“ podotkol súčasný banskobystrický kouč.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Banská Bystrica klesla v tabuľke. Chýbajú jej mnohí kvalitní hráči