Výkonný výbor rozhodol, formát extraligy sa zatiaľ meniť nebude

Generálny sekretár SZĽH a bývalý hokejista Miroslav Lažo.
Generálny sekretár SZĽH a bývalý hokejista Miroslav Lažo. (Autor: TASR)
TASR|27. jún 2023 o 19:00

V nasledujúcej sezóne sa bude postupovať a zostupovať priamo.

BRATISLAVA. Kluby extraligy a Slovenskej hokejovej ligy (SHL) rokujú o forme postupu a zostupu od sezóny 2024/25. V tej ďalšej sa bude ešte postupovať a zostupovať priamo. V utorok tak rozhodol Výkonný výbor SZĽH.

"Prioritou pre Výkonný výbor SZĽH je dohoda medzi extraligistami a klubmi SHL, čo je pre plynulosť a napredovanie oboch líg najlepšia cesta.

Riadiaci orgán slovenského hokeja sa bude následne dohodnutou formou zaoberať," povedal generálny sekretár a člen VV SZĽH Miroslav Lažo.

"Obe strany ešte potrebujú dotiahnuť detaily vrátane termínovníka súťaží, preto VV zatiaľ ponechal v platnosti priamy postup a zostup tak, ako to schválil už v minulosti. Kluby extraligy a SHL majú do konca septembra predostrieť dohodu na podobe postupu a zostupu od sezóny 2024/25," vysvetlil Lažo.

Slovenský zväz ľadového hokeja sa na nedávnom zasadnutí s extraligovými klubmi dohodol na spôsobe fungovania našej najvyššej súťaže, čo obe strane deklarovali podpísaním zmluvy o budúcej zmluve.

V nej sa obe strany zaviazali na najbližších krokoch, ktoré majú viesť k podpísaniu finálnej zmluvy medzi zväzom a združením zoskupujúcim všetkých dvanásť extraligových klubov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Výkonný výbor rozhodol, formát extraligy sa zatiaľ meniť nebude