Turnaj odštartovali výhrou. Mladí Slováci si poradili s rovnesníkmi zo Švajčiarska

Slovenskí hokejisti do 17 rokov.
Slovenskí hokejisti do 17 rokov. (Autor: SZĽH)
TASR|18. apr 2024 o 18:10

Na turnaji vo Švédsku ich čakajú ešte dva zápasy.

Turnaj piatich krajín v Tranase

Švajčiarsko 17 - Slovensko 17 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)

Góly: 29. Nappiot - 8. Novák (Murín, Berčík), 34. Tomka, 40. Dravecký (Dubravík, Čunderlík)

TRANAS. Slovenskí hokejisti do 17 rokov uspeli v úvodnom zápase na Turnaji piatich krajín vo švédskom Tranase. Vo štvrtok zvíťazili nad rovesníkmi zo Švajčiarska 3:1.

Najbližšie slovenskú "sedemnástku" čaká v piatok duel s Fínskom, v sobotu sa predstaví proti domácemu výberu a podujatie zakončí v nedeľu zápasom s Českom. Informoval o tom web hockeyslovakia.sk.

Zverenci hlavného trénera Ivana Králika otvorili skóre stretnutia už v ôsmej minúte hry, v polovici stretnutia prišlo vyrovnanie.

Viac pukov už za chrbát brankára Patrika Brezániho neprešlo. Slovákov dostal do vedenia v 34. minúte Lukáš Tomka a o šesť minút neskôr triumf spečatil pri presilovej hre Vladimír Dravecký.

Hlas po zápase

Ivan Králik, hlavný tréner SR 17: "Od začiatku sme veľmi dobre korčuľovali a napádali, vďaka čomu sme v útočnom pásme získavali veľmi veľa pukov. Odzrkadlilo sa to aj na streleckých príležitostiach a vo vytváraní si šancí. Konečne sme boli v zápase proti Švajčiarsku efektívni, takže sa nám podarilo uhrať dobrý výsledok už po šesťdesiatich minútach."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Turnaj odštartovali výhrou. Mladí Slováci si poradili s rovnesníkmi zo Švajčiarska