Fehérváry si spomenul na hokej na rybníkoch. Zápas pod holým nebom sledovalo 57-tisíc divákov

Moment pred zápasom Caroliny a Washingtonu na Carter–Finley Stadium.
Moment pred zápasom Caroliny a Washingtonu na Carter–Finley Stadium. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|19. feb 2023 o 10:00

Carolina zdolala Washington počas veľkolepého večera.

RALEIGH. Carolina Hurricanes a Washington Capitals sa stretli v špeciálnom zápase na Carter-Finley Stadium, ktorý je za bežných udalostí určený na americký futbal.

V sobotu sa tu ale v rámci Stadium Series hral hokej. V stretnutí tímov z Metropolitnej divízie Canes zdolali Caps 4:1. V zápase nastúpil aj Slovák Martin Fehérváry.

Nemohlo to byť lepšie, vravel tréner

Domáca Carolina pripravila veľkolepý večer a potvrdila, že má veľkú fanúšikovskú základňu. Vstupenky sa vypredali a na stretnutie prišlo až 56 961 divákov.

"Táto fanúšikovská základňa sa na to tešila už dlho," hovoril po zápase brankár Frederik Andersen. "Sme radi, že sme im dopriali víťazstvo."

Domáci Hurricanes zápas oslávili tak, ako zvyknú. V strede ľadu roztlieskali dav takzvaným "Storm Surge", ktorým sa tešia po každej domácej výhre.

"Nemyslím si, že by to mohlo byť lepšie," hodnotil večer Rod Brind'Amour. "Ak už nikdy nebudeme hrať zápas pod holým nebom, je to v poriadku, pretože tento bol veľmi špeciálny."

Bol to 37. zápas NHL, ktorý sa odohral vonku. V histórii Caroliny Hurricanes išlo o vôbec prvý takýto duel. Stali sa 28. tímom NHL, ktorý odohral zápas pod holým nebom. Na svoju premiéru stále čaká Arizona, Florida, Seattle a Columbus.

Čech bol hviezdou večera

"Je to niečo, na čo nikto z nás nezabudne a samozrejme, keď vyhráte, je to ešte oveľa lepší pocit," povedal Čech Martin Nečas, ktorý bol hlavným strojcom víťazstva, strelil gól a na ďalšie dva prihral. Zaslúžene sa stal prvou hviezdou zápasu.

Produktívni boli aj ďalší hráči s Nečasovho útoku. Fíni Jesperi Kotkaniemi a Teuvo Teravainen mali zhodne dva body za gól a asistenciu.

Momentka zo zápasu Caroliny a Washingtonu.
Momentka zo zápasu Caroliny a Washingtonu. (Autor: SITA/AP)

V bráne ich podržal Frederik Andersen, ktorý zastavil 24 striel.

Víťazstvo len pridalo k skvelému pocitu domácich hráčov.

"Každú sekundu som si užil. Snažíte sa sústrediť na zápas, ale stále vnímate fanúšikov a cítite tú energiu. Bol to môj prvý zápas pod holým nebom a bolo to neuveriteľné," dodal Nečas.

Zážitok začal už pred zápasom. Oba tímy prišli v špeciálnom oblečení.

Fehérváry si zaspomínal na zimy na Slovensku

Špeciálneho večera sa zúčastnil aj Martin Fehérváry. Hráči Washingtonu sa pred zápasom vrátili do stredoškolských čias.

Pricestovali na žltom školskom autobuse, každý z nich mal koženku so svojím číslo a v ruke loptu na americký futbal.

Fehérváry si pred zápasom zaspomínal na detstvo a na to, ako hokejovo vyrastal.

"S kamarátmi sme v zime zvykli chodiť korčuľovať na zamrznutý rybník. Korčuľovali sme hodiny a hodiny sme hrali hokej alebo čokoľvek, na čo sme mali chuť, bola to zábava."

V noci po prvýkrát odohral zápas vonku aj ako profesionál.

Hráčom z metropoly USA sa ale darilo menej. Skórovali len raz a aj to v čase, keď zaostávali už o štyri góly. V polovici tretej tretiny sa presadil Tom Wilson.

Dobrú prácu pri góle odviedol aj Fehérváry, ktorý sa tlačil do blízkosti brány a naviazal na seba brániaceho hráča.

Zápas bol špeciálny aj pre útočníka Washingtonu Larsa Ellera, bol 926. v poradí, čím sa stal Dánom s najväčším počtom odohraných zápasov v NHL. Prekonal Fransa Nielsena.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Fehérváry si spomenul na hokej na rybníkoch. Zápas pod holým nebom sledovalo 57-tisíc divákov