Bez Skalického či Nemca? Sportnet zostavil nomináciu Slovenska na ZOH

Kto zo slovenských hokejistov pocestuje do Pekingu?
Kto zo slovenských hokejistov pocestuje do Pekingu? (Autor: TASR/Martin Baumann)

Kto sa predstaví na hokejovom turnaji v Pekingu a kto nie podľa Sportnetu.

BRATISLAVA. Pred mesiacom sa im o olympiáde ani nesnívalo a teraz môžu byť nevyhnutným dielikom v skladačke Craiga Reamsayho a Miroslava Šatana. Neúčasť hráčov z NHL otvára šancu ďalším hokejistom.

Kto bude súčasťou slovenského tímu v Pekingu? A kto sa do nominácie nedostane? Členovia hokejového tímu Sportnetu zostavili vlastné výbery, v ktorých figuruje 28 hráčov vrátane náhradníkov.  

STANISLAV BENČAT

Bez hráčov z NHL nebude mať, podobne ako v Pjongčangu, hokejový turnaj ten správny, olympijský šmrnc. Komu to však prospeje? Pokojne Slovensku!

Tréner Craig Ramsay má veľkú motiváciu znova posunúť náš národný tím vyššie, v daných podmienkach ideálna možnosť.

Našu nomináciu do Číny vidím takto:

Na brankárskom poste nie je o čom. Konrád a Rybár sú istoty a stálice. V skupine sa prestriedajú, prvý menovaný však bude jednotka.

V obrane máme kvalitu aj bez hráčov z NHL. Čerešňák, Marinčin, Gernát, Čajkovský sú európska špička. Spoľahliví vzadu, pripravení pomôcť ofenzíve. V Pekingu budeme potrebovať aj body od obrancov.

Peter Čerešňák v drese Slovenska.
Peter Čerešňák v drese Slovenska. (Autor: TASR)

Útok by mali ťahať lídri z Rigy, Cehlárik a Hrivík. Sekundovať by im mal Hudáček, body sa budú očakávať od Jurča. Miestenka sa ujde bojovnému Kelemenovi, či stále sa zlepšujúcemu centrovi Romanovi.

V mojej nominácii chýbajú „zvučné mená“ Bakoš či Skalický. Útočník Soči sa v národnom drese neobjavil tri roky. V KHL síce boduje pravidelne, vedenie národného tímu však má iných 'koňov' do produktívnych útokov.

Skalický je typologicky dobrý hráč. Osobne si však myslím, že jeho netradičný odchod z posledného šampionátu v Rige pred štvrťfinále a uprednostnenie svadby, zanechal škvrny.

Navonok funkcionári rešpektovali jeho rozhodnutie a vraveli o vzájomnej dohode, na druhej strane, v tímovom športe sa také niečo nerobí. Opustil by Bondra mužstvo v Göteborgu pred semifinále? Asi ťažko.

Brankári: Branislav Konrád, Patrik Rybár, Matej Tomek

Obrancovia: Michal Čajkovský, Peter Čerešňák, Marek Ďaloga, Martin Gernát, Martin Marinčin, Mário Grman, Mislav Rosandič, Patrik Koch (Šimon Nemec, Daniel Gachulinec)

Útočníci: Peter Cehlárik, Marek Hrivík, Libor Hudáček, Róbert Lantoši, Michal Krištof, Marko Daňo, Tomáš Jurčo, Kristián Pospíšil, Miloš Kelemen, Miloš Roman, Adam Liška, Juraj Slafkovský (Dávid Gríger, Patrik Hrehorčák, Pavol Regenda)

ONDREJ RUSNÁK

Nominácia bez hráčov NHL otvorila niekoľko okienok aj pre hráčov, ktorý by sa tam inak nedostali. V bránkovisku podávajú počas sezóny Patrik Rybár aj Matej Tomek spoľahlivé výkony. Braňo Konrád sa po výbornej kvalifikácii na OH vážne zranil. V decembri sa však vrátil na ľad bez straty formy. Nemáme vyslovenú jednotku, ale vyrovnanú trojicu brankárov.

V obrane z môjho pohľadu nie je veľký priestor na nominačné prekvapenia. Prvá osmička obrancov patrí v Európe k tomu najlepšiemu, čo máme. Máme k dispozícii ofenzívnych obrancov (Gernát, Čerešňák), ako aj tých defenzívne orientovanejších. Väčšina z nich patrí k tvrdým a vysokým obrancom s dobrým korčuľovaním.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Bez Skalického či Nemca? Sportnet zostavil nomináciu Slovenska na ZOH