Hokejisti si v pondelok dali iba ľahší tréning. Nacvičovali aj presilovky

Slovenskí hokejisti na ZOH v Pekingu 2022.
Slovenskí hokejisti na ZOH v Pekingu 2022. (Autor: TASR)
TASR|14. feb 2022 o 08:45

V kvalifikácii o štvrťfinále narazia na Nemecko.

PEKING. Slovenskí hokejisti si na druhý deň po víťazstve nad Lotyšskom dopriali len ľahší tréning, aby si udržali kontakt s ľadom a načerpali sily pred rozhodujúcim utorňajším zápasom na ZOH v Pekingu.

V kvalifikácii o štvrťfinále narazia na Nemecko.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho zdolali v nedeľu v záverečnom súboji základnej C-skupiny Lotyšsko 5:2 a potom dlho čakali na ostatné výsledky a meno svojho súpera.

"Dnešný tréning bol o tom, aby chalani trošku vykorčuľovali ten včerajší zápas, pretože sme čakali v podstate do polnoci, aby sme sa dozvedeli súpera. Navyše, tým, že zajtra hráme už o dvanástej, tak dnes sme chceli byť na ľade čo najkratšie," povedal po tréningu asistent trénera Ján Pardavý.

Tím strávil spolu na ľade len asi polhodinu, niektorí hráči sa potom zdržali o čosi dlhšie.

"Znovu sme si prešli nejaké strelecké cvičenia, hru v strednom a útočnom pásme a presilovky. Boli sme spolu polhodinu na ľade a chalani si ešte skúšali svoje veci. Bolo to hlavne o tom, aby tam bol kontakt s ľadom," dodal Pardavý.

Hráči ešte pred začiatkom tréningu absolvovali spoločné fotenie. "Všetci sa na to vždy tešíme a po včerajšku bola v tíme aj dobrá nálada. Musíme sa od toho odraziť do ďalšieho zápasu.

Tréning bol skôr taký, aby sme držali telo v tempe a boli na ľade," povedal kapitán Marek Hrivík, ktorý očakáva v utorkovom zápase "rýchly hokej a ťažký boj".

Slovenskí hokejisti mali možnosť si tesne pred štartom hier zmerať sily s Nemeckom. Duel však nemal parametre riadneho prípravného stretnutia, hral sa na 2x20 minút, plus ďalších päť minút vo formáte 3 na 3. Ramsayho zverenci v ňom prehrali 3:5.

Hráči si v nedeľu nenechali ujsť rozuzlenie skupinových bojov a sledovali rozhodujúci duel Nemecka s USA, v ktorom zámorský tím vyhral 3:2. "Bol to celkom dobrý zápas a na konci to bolo aj dosť tesné. Čo to sme tam videli a s Nemeckom sme taktiež hrali prípravný zápas, takže o nich už niečo vieme. Uvidíme, s čím prídu zajtra," dodal útočník Tomáš Jurčo.

Všetko o hokeji na ZOH 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Hokejisti si v pondelok dali iba ľahší tréning. Nacvičovali aj presilovky