Prežili sme drámu. Slovenskí juniori sú vo štvrťfinále, bojujú o veľké prvenstvo

Kapitán slovenského tímu Šimon Nemec v zápase s Lotyšskom na MS U20.
Kapitán slovenského tímu Šimon Nemec v zápase s Lotyšskom na MS U20. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|30. dec 2022 o 23:05

Mužom zápasu proti Lotyšsku sa stal spoľahlivý obranca.

MONCTON. Slovenskí juniorskí reprezentanti sa po troch zápasoch v skupine na MS do 20 rokov v hokeji môžu radovať z postupu do štvrťfinále. Poradili si s psychicky najťažším zápasom.

Nad Lotyšskom vyhrali 3:0. Nepríjemného protivníka zdolali rovnakým skóre, ako to zvládlo Fínsko a rovnakým rozdielom ako Spojené štáty.

Ani veľká motivácia nepomohla Lotyšom k výhre, ktorú potrebovali. Ak chceli živiť nádej na postup do štvrťfinále, museli vyhrať v riadnom hracom čase. To sa nestalo, neskórovali už v druhom zápase po sebe.

Slovensko si výhru oddrelo. Nerodila sa vôbec ľahko a stačilo, aby mali Lotyši viac šťastia, a súboj by sa bol vyvíjal úplne odlišne.

„Každý z nás je z toho frustrovaný. Toto sme nechceli. Aj sme mali dosť smoly. Mali sme veľa šancí, no puky skrátka nepadli do bránky. Oni dokázali využívať naše chyby na góly,“ hodnotil zápas pre IIHF obranca Bogdans Hodass.

„Extrémne ťažký a dôležitý zápas. Čakali sme presne takýto priebeh, že Lotyši budú húževnatí. Takouto hrou sa prezentujú už na druhom šampionáte,“ povedal tréner Slovenska Ivan Feneš pre Hockey Slovakia.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Slovensko - Lotyšsko

Poďakujme sa Gajanovi

Zápas sa podľa očakávaní začal v opatrnom tempe. Strely na bránu pribúdali veľmi pomaly, nikto nechcel chybovať.

Keď bol po šestnástich minútach vylúčený Lotyš Silkalns za podrazenie, strieľalo sa len zhruba každé dve minúty. Slovenská presilovka duel zatraktívnila.

Do konca početnej prevahy zostávalo len sedem sekúnd, keď sa presadil Alex Čiernik. Pred gólom brankára z bezprostrednej blízkosti neprestrelil Repčík, Čiernik dorážal puk po jeho šanci.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Prežili sme drámu. Slovenskí juniori sú vo štvrťfinále, bojujú o veľké prvenstvo