Debakel nedostala iba dvadsiatka, nedarilo sa ani mladším krajanom

Slovenskí hokejisti do 17 rokov.
Slovenskí hokejisti do 17 rokov. (Autor: SZĽH)
TASR|31. dec 2023 o 19:05

Slováci nezískali na turnaji ani bod.

Turnaj piatich krajín hráčov do 17 rokov

Fínsko - Slovensko 11:1 (4:0, 4:1, 3:0)

Góly: 4. Westergaard, 9. Rajala, 16. Joki, 17. Baggström, 22. Kämäräinen, 25. Joki, 27. Orpana, 36. Vänninen, 45. Strömberg, 46. Vanninen, 48. Rajala - 34. Dubravík (Bajza, Chrenko)

Vylúčení: 5:8 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 1:0, strely na bránku: 55:28, 100 divákov

Zostava SR: Brezáni (17. Prádel) – Vajko, Kalman, Tkáč, Goljer, Bajza, Jaroška, Danko - Nemec, Chrenko, Dubravík - Tomka, Čunderlík, Baláž - Plančár, Murin, Habla – Ďurčo, Saloň, Berčík

VIERUMÄKI. Slovenskí hokejoví reprezentanti do 17 rokov neuspeli ani v záverečnom štvrtom vystúpení na Turnaji piatich krajín vo fínskom Vierumäki.

V nedeľu utrpeli v súboji s domácimi rovesníkmi debakel 1:11. Jediný slovenský gól zaznamenal Jakub Dubravík v 34. minúte, upravil ním na 1:7.

Zverenci trénera Ivana Králika nezískali na podujatí ani bod a obsadili posledné piate miesto. Turnaj vyhrali Česi bez straty bodu.

Slovenský hokej tak musel prijať druhý silvestrovský debakel, keďže reprezentácia do 20 rokov prehrala na svetovom šampionáte s USA 2:10.

Hlas po zápase:

/zdroj: hockeyslovakia.sk/

Ivan Králik, tréner SR 17: "Začali sme celkom dobre, v prvej tretine sme mali aj hernú prevahu, ale inkasovali sme góly po hrubých individuálnych chybách. Z herného hľadiska to však nebolo zlé a verili sme, že v ďalších dvoch tretinách môžeme byť úspešnejší.

Bohužiaľ, zvyšné dve tretiny boli z našej strany neakceptovateľné. Neboli sme disciplinovaní, nedržali sme sa nášho plánu a nemali sme šancu na úspech. Na turnaji sme síce prehrali všetky štyri zápasy, ale predchádzajúce tri duely boli tesné.

Herne sme napredovali a dodržiavali sme veci, ktoré sme chceli robiť. Žiaľ, v poslednom vystúpení sme sa presvedčili o tom, že ak nebudeme všetci podriadení plánu a disciplíne, tak nemôžeme byť úspešní."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Debakel nedostala iba dvadsiatka, nedarilo sa ani mladším krajanom