Fínsko na ZOH Peking 2022
Fínsko
ZOH Peking 2022
10.02.2022, Skupina C
6 - 2
3:1, 1:1, 2:0
Slovensko na ZOH Peking 2022
Slovensko

Fín Sasu Hovi: Ak vyhrajú Slováci, nevadí. Zdolať musíme len Švédov

Sasu Hovi sa teší na zápas Slovensko - Fínsko.
Sasu Hovi sa teší na zápas Slovensko - Fínsko. (Autor: TASR/Martin Baumann)
Stanislav Benčat|9. feb 2022 o 15:30

Fínsky brankár získal v drese Slovana dva majstrovské tituly.

Na Slovensku azda nepôsobil populárnejší hokejový legionár ako SASU HOVI. Fínsky brankár bol v rozpätí rokov 2006 – 2009 oporou bratislavského Slovana, s ktorým získal dva tituly.

K našej krajine má naďalej blízky vzťah. O to viac sa teší aj na vzájomný zápas v skupine hokejového olympijského turnaja. Aké šance dáva Fínom, ale aj Slovákom, prezrádza v rozhovore pre Sportnet.

Ako sa tešíte na olympijský turnaj?

Bude to veľká vec aj bez hráčov z NHL, hoci, treba povedať, že bez najlepších to nebude úplne ono. Všetci sa tešili na turnaj s profíkmi zo zámoria, ale musíme rešpektovať rozhodnutie ligy. Žiaľ, žijeme v časoch, kedy vstupuje do našich životov skrytý nepriateľ, koronavírus. Liga potrebuje chrániť svoje záujmy a aj zdravie hráčov, preto ich do Pekingu nepustila. Treba to brať ako fakt.

Fínsko má napriek tomu na papieri veľmi silný, skúsený tím. Aké sú očakávania pred turnajom?

Najvyššie. Naše mužstvo je prešpikované skúsenými hráčmi. Máme tam majstrov sveta, hokejistov, ktorí pôsobili dlhé roky v NHL. Fanúšikovia očakávajú zisk medaily, ideálne zlatej.

V skupine sa stretnete so Slovenskom, kde ste strávili časť svojej kariéry. Do Bratislavy sa často vraciate. Ako sa tešíte na tento duel?

Jedno už pred ním viem, vyhrajú naši. Keď to budú Fíni, budem rád. Ale ak by aj vyhrali Slováci, nevadí. Prirástli ste mi natoľko k srdcu, že by mi to vôbec neprekážalo.

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Fín Sasu Hovi: Ak vyhrajú Slováci, nevadí. Zdolať musíme len Švédov