Haščák nezabudol na Pašeka. Tento titul je aj pre neho, vraví

Marcel Haščák.
Marcel Haščák. (Autor: TASR - Martin Baumann)
Nikola Baďová|2. máj 2022 o 08:30

Marcelovi Haščákovi prestup z Brna vyšiel na výbornú.

NITRA. Slovensko pozná svojho nového hokejového šampióna. Bratislavský Slovan zvíťazil v sérii nad Nitrou 4:2 a oslávil storočnicu majstrovským titulom. 

„Fantázia. V storočnicovej sezóne zdvihnúť nad hlavu pohár Vladimíra Dzurillu je pre mňa ako kapitána veľká česť. Som veľmi šťastný za partiu, ktorá sa tu zišla,“ neskrýval radosť po výhre Michal Sersen. 

„Takto sa bojuje vo finále. Vyhrávajú mužstvá, ktoré idú za jedným cieľom a stoja pri sebe,“ ocenil tímový duch strelec druhého gólu v zápase Marcel Haščák. 

Belasí sa po poslednom zápase pod Zoborom poučili.

Hrali disciplinovane a trpezlivo čakali na svoju šancu. „Bola to na začiatku naša taktika. Nikto nechcel urobiť chybu,“ doplnil 36-ročný obranca. 

Zápas sa zlomil v tretej tretine. Gól na 3:2 strelil Andrej Golian. Dvadsaťjedenročný obranca strelil prvý gól v play off Tipos extraligy a hneď s prívlastkom majstrovský.

„Videl som pred bránkou Harrisa, tak som to nahodil. Išlo to na bránku, tečoval to ich hráč. Som za to vďačný,“ opísal rodák z Banskej Bystrice. 

Fanúšikovia oslavovali aj prehru

Nitranom došli sily. V hre bez brankára inkasovali dva góly do prázdnej brány.

„Výsledok 5:2 nehovorí o samotnom priebehu zápasu. Škoda, že vždy keď sme vyrovnali, dostali sme o päť minút ďalší gól. Na dnešný zápas sme si verili, ale nevyšlo to,“ komentoval nitriansky hokejista Tomáš Hrnka. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Haščák nezabudol na Pašeka. Tento titul je aj pre neho, vraví