Podkonického sezóna snov. Ťažší súper boli Košice, tvrdí tréner Slovana

Hokejisti HC Slovan Bratislava oslavujú majstrovský titul v Tipos extralige.
Hokejisti HC Slovan Bratislava oslavujú majstrovský titul v Tipos extralige. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|1. máj 2022 o 23:25

Podkonický získal prvý titul v pozícii hlavného kouča.

Je koniec. Bratislavský Slovan rozhodol na ľade HK Nitra o svojom deviatom extraligovom titule. Rovnako ako pred desiatimi rokmi sa z majstrovského triumfu tešil na súperovom štadióne. V Nitre vyhrali slovanisti v šiestom zápase finálovej série 5:2.

Tréner ANDREJ PODKONICKÝ prišiel do Bratislavy v lete minulého roka zo Zvolena. Jeho bývalý klub to vtedy označil za zradu. Na striedačke Slovana bol najskôr asistentom Róberta Dömeho, po jeho odvolaní sa stal návrate zo ZOH v Pekingu hlavným koučom.

Zmena vyniesla 43-ročnému bývalému útočníkovi premiérový titul vo funkcii hlavného trénera. 

Čo ste si pomysleli na konci šiesteho finále, po ktorom Slovan získal titul?

Tlak bol obrovský, ale verili sme tímu, ktorý hral skvelý hokej. Nebál som sa. Pre nás bola ťažká séria s Košicami. Vedeli sme, že keď budeme hrať proti Nitre svoj hokej, tak máme šancu ich poraziť. 

Je to odmena za robotu, ktorú sa snažím učiť a stále sa zlepšovať. Myslím, že som na dobrej ceste. Dostal som šancu po Róbertovi Dömovi. Od začiatku sme odvádzali dobrú robotu. Som veľmi rád za možnosť od majiteľov Slovana. Vždy som mal sen dotiahnuť veľký tím k titulu. 

Ako ste postavili Slovan na nohy, keď ste ho prebrali vo februári tohto roka? 

Musel som pozitívne namotivovať hráčov, že sú dobrí a kvalitní. Od začiatku sezóny tvrdo pracovali na ľade aj mimo neho a verili, že môžu dokázať takýto veľký výsledok.

Tréner Andrej Podkonický na lavičke HC Slovan Bratislava.
Tréner Andrej Podkonický na lavičke HC Slovan Bratislava. (Autor: TASR)

Dve tretiny šiesteho zápasu s Nitrou vyzerali ako vyčkávacie. V tretej padli počas dvoch minút až tri góly. Neobávali ste divokej gólovej prestrelky?

Vedeli sme, že sme vo výhode, keď budeme hrať svoj hokej. Stále sme súpera napádali a nedali sme mu priestor, z čoho boli Nitrania nervózni. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Podkonického sezóna snov. Ťažší súper boli Košice, tvrdí tréner Slovana