Nemca ocenili v AHL. S Čechmi je medzi najlepšími prospektmi ligy

Šimon Nemec v drese Uticy Comets.
Šimon Nemec v drese Uticy Comets. (Autor: Utica Comets/ twitter)
Oh my Hockey|8. jún 2023 o 08:05

Vo výbere prekvapivo dominujú Európania.

NEW YORK. Šimon Nemec sa zaradil do zostavy najlepších prospektov v AHL.

Americká hokejová liga vôbec po prvýkrát vyhlásila elitnú šesticu, v ktorej prekvapivo dominujú Európania, ktorých je až päť zo štyroch krajín.

Nemcovi robí v obrane spoločnosť David Jiříček, ktorého si v drafte vybral Columbus. Útok tvoria Kanaďan Tyson Foerster, Čech Jíři Kulich a Nemec Lukas Reichel. V bráne je Švéd Jesper Wallstedt.

O zložení šestky najväčších nádejí sezóny rozhodli členovia oddelenia hokejových operácií AHL v spolupráci s generálnymi manažérmi klubov.

Vyberali z hráčov vo veku 22 rokov a menej, pričom museli odohrať minimálne 36 zápasov v základnej časti a maximálne 30 v základnej časti NHL.

Šimon Nemec má za sebou prvú sezónu v AHL, kde pôsobil v tíme Utica Comets. V 65 zápasoch mal 34 bodov, mal historicky najproduktívnejšiu sezónu v podaní obrancu do 19 rokov.

V play-off Utica vypadla v osemfinále, Nemec hrával pravidelne a v šiestich zápasoch bodoval štyrikrát.

Český bek David Jiříček takisto vstúpil do AHL a odvádzal skvelé výkony. V tíme Cleveland Monsters nazbieral 38 bodov v 55 dueloch. Šestka draftu 2022 si zahrala aj štyri zápasy v NHL.

Kulich nastupoval v drese tímu Rochester Americans. Bodovo bol veľmi aktívny, v 62 zápasoch zaknihoval 46 bodov, z ktorých 24 tvorili góly.

Darilo sa mu aj v play-off. Rochester to dotiahol až do semifinále. So siedmimi gólmi sa radí k najlepším strelcom súťaže vo vyraďovacích bojoch. Čecha si v roku 2022 na drafte vybralo Buffalo z 28. miesta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»AHL»Nemca ocenili v AHL. S Čechmi je medzi najlepšími prospektmi ligy