Crosbyho one man show! Strelil prvý hetrik po vyše troch rokoch

Sidney Crosby oslavuje so spoluhráčmi.
Sidney Crosby oslavuje so spoluhráčmi. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|22. jan 2022 o 06:42

Sidney Crosby potvrdil formu.

COLUMBUS. Hokejové umenie Sidneyho Crosbyho pocítili na vlastnej koži Columbus Blue Jackets. Hviezdu Pittsburghu si neustrážili a vypomstilo sa to.

Kanadský útočník sa im "odvďačil" tromi gólmi. Režíroval víťazstvo Pens 5:2, trafil sa na konci prvej a dvakrát v tretej tretine.

Prvým gólom zavelil k obratu, keď vyrovnával stav stretnutia na 2:2. Tečoval zblokovanú strelu Bryana Rusta.

Potom sa presadil v početnej výhode o dvoch hráčov. Väčšinu roboty zaňho spravil Bryan Rust, po ktorého prihrávke už mu zostávalo iba poslať puk do poloodkrytej siete.

Málokedy je gól do prázdnej brány taký špeciálny, ako v Crosbyho podaní. Blue Jackets hrali bez brankára. Zdalo sa, že Crosby z vlastného pásma prihrával Rustovi, ktorý puk nezachytil. Opakovaný záber však ukázal, že puk nebol vôbec blízko jeho spoluhráča. Naopak, Crosby strelou o mantinel na prekvapenie všetkých presne trafil odkrytú bránu.

Išlo o dvanásty hetrik v jeho kariére. Prvý strelil 28. októbra 2006, posledný 28. novembra 2018. Ku koncu mesiacov sa mu darí najviac, keďže až šesť, teda polovicu všetkých hetrikov, strelil v 27., 28. alebo 29. deň v mesiaci.

K trom gólom pridal aj asistenciu pri otváracom góle Dumoulina.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Crosbyho one man show! Strelil prvý hetrik po vyše troch rokoch