Honzek si vyslúžil veľkú poctu. V Kanade ho vymenovali za kapitána

Samuel Honzek ako kapitán tímu Vancouver Giants (WHL).
Samuel Honzek ako kapitán tímu Vancouver Giants (WHL). (Autor: X / Vancouver Giants)
Oh my Hockey|1. dec 2023 o 06:50

Tím chce viesť príkladom tvrdej práce.

VANCOUVER. Slovenský hokejový útočník Samuel Honzek sa stal kapitánom klubu Vancouver Giants z kanadskej juniorskej Western Hockey League.

Organizácia to oficiálne vyhlásila vo štvrtok. Jeho asistentmi budú Američan Jaden Lipinski a Kanaďania Ty Halaburda, Mazden Leslie a Logen Hammett.

VIDEO: Samuela Honzeka vymenovali v kabíne za kapitána

"Počas svojho pôsobenia v tíme Vancouver Giant bol Samuel rozdielovým hráčom na ľade a spájal túto schopnosť s úchvatnými návykmi mimo ľadu," uviedol generálny manažér Giants Barclay Parneta. "Vieme, že jeho silná pracovná morálka a oddanosť hokeju budú v tejto sezóne udávať tón a zapôsobia na náš mladý tím."

Mladíka by za kapitána boli vymenovali už skôr. Čakali na moment, keď sa dolieči po zranení a bude môcť nastúpiť v súťažnom dianí.

"Znamená to pre mňa veľa. Som šťastný a pripravený pomôcť tímu," vyhlásil nový líder "obrov".

"Povedal by som, že vediem ostatných príkladom. Ako bojujem a trénujem na ľade, takýmto spôsobom som lídrom. Mojím cieľom je pomôcť dostať sa tímu do play-off."

Devätnásťročný Trenčan hrá v zámorí druhú sezónu. Už v prvej upútal rýchlym prispôsobením sa a produktivitou, keď pozbieral 60 (24+36) bodov v 47 stretnutiach vrátane play-off.

Poskočil tak v očiach klubov z NHL na drafte. Calgary Flames si ho vybrali v prvom kole ako celkovú 16. voľbu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»WHL»Honzek si vyslúžil veľkú poctu. V Kanade ho vymenovali za kapitána