Buček má nový klub. Odchod do KHL označil za chybu, lebo nehrával

Samuel Buček v drese slovenskej reprezentácie.
Samuel Buček v drese slovenskej reprezentácie. (Autor: Michal Svítok TASR)
Sportnet|16. okt 2022 o 16:14

Nová posila Třinca bude v akcii už dnes proti Sparte Praha.

TŘINEC. Slovenský hokejista Samuel Buček má po konci v ruskom Nižnekamsku v KHL nového zamestnávateľa. Nový kontrakt podpísal v českom tíme Oceláři Třinec.

Hviezda Nitry z minulej sezóny sa mala podľa pôvodných plánov pripravovať v lete v zámorí s tímom NHL Seattle Kraken, kde podpísal zmluvu s farmárskym tímom.

Šancu v zámorí však odmietol a odišiel do Ruska, kde podpísal zmluvu s Nižnekamskom. Výkonmi si však nevypýtal väčší priestor na ľade a v tíme predčasne skončil.

V nedeľu by už mal hrať českú extraligu, kde by mal nastúpiť za Třinec proti Sparte Praha.

Informoval o tom úradujúci český hokejový majster na oficiálnom webe. “Je to obrovská výzva, v ktorej chcem uspieť,” cituje hcocelari.cz Bučeka.

Dvadsaťtriročný talentovaný útočník bol hviezdou minuloročnej sezóny extraligy. V drese Nitry si v 50 zápasoch pripísal 64 kanadských bodov za 41 gólov a 23 asistencií. V play off si za finalistu pripísal ďalších 19 zápasov a 24 bodov (13+11).

"Má veľký potenciál byť bodovým hráčom. Po dlhých rozhovoroch so Samuelom vieme, že je motivovaný a ochotný na sebe pracovať, podriadiť sa potrebám mužstva. To bolo pre nás rozhodujúce," komentoval jeho príchod hlavný tréner tímu Zdeněk Moták.

Buček bol medzi sezónami kritizovaný najmä za odchod do Ruska, ktoré rozpútalo vojnu na Ukrajine. V niektorých krajinách dokonca športovcov, ktorí prestúpili do tejto krajiny, vylúčili z reprezentácií.

"Urobil som chybu a veril tomu, že dostanem dosť priestoru, aby som sa po zranení dostal späť do formy a bol užitočným hokejistom. To sa nestalo," poznamenal Buček.

Odchod do Ruska však principiálne za chybu nepovažuje.

Zmluvu s Nižnekamskom, z pohľadu tabuľky a štatistík najhorším tímom v KHL, sa dohodol na ukončení zmluvy po šiestich zápasoch. "Chcem hľadieť dopredu, odviesť maximum pre tím a posunúť sa vo svojej kariére," doplnil Buček.

Jeho príchod odobril aj športový riaditeľ klubu Jan Peterek. Priznal, že klub sa o Bučeka zaujímal už dlhší čas.

"Samuela sme pred dohodou podrobili dlhému a preňho možno aj nie príliš príjemnému rozhovoru. Presvedčil nás, že mu ide primárne o to hrať čo najlepší hokej, zlepšovať sa a pomôcť tímu k úspechu," vravel Peterek.

Buček by si mal premiéru v drese Třinca odkrútiť už v nedeľňajšom domácom ligovom súboji proti Sparte Praha.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Buček má nový klub. Odchod do KHL označil za chybu, lebo nehrával