Expert vydal rebríček pre draft 2023. Dvorský je v elitnej desiatke

Dalibor Dvorský v súboji s českým hráčom Stanislavom Svozilom.
Dalibor Dvorský v súboji s českým hráčom Stanislavom Svozilom. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|24. aug 2022 o 08:15

Prvé miesto v rebríčku Ryana Kennedyho obsadil Connor Bedard.

NASHVILLE. Ryan Kennedy z The Hockey News vydal veľmi skorý rebríček najlepších 40 hráčov pre draft NHL 2023, ktorý sa bude konať v Nashville.

V jeho zozname figurujú aj traja Slováci. Najvyššie je Dalibor Dvorský. Kennedy ho zaradil na šieste miesto a o hráčovi švédskeho AIK povedal:

"Hokejový zmysel a šikovnosť sú prvé veci, ktoré mi prídu na myseľ pri Dvorskom, ktorý bol súčasťou skvelého slovenského tímu na Hlinka Gretzky Cupe 2021."

"Tohtoročné juniorské MS boli pre neho trochu ťažšie, ale to, že chýbal Juraj Slafkovský, Šimon Nemec a Filip Mešár určite hralo rolu. V Dvorskom je veľký talent."

Na 27. mieste je obranca Maxim Štrbák, ktorý pôsobí vo Fínsku v klube Jokerit. Tretím Slovákom v zozname je útočník Ondrej Molnár. Ľavý krídelník Nitry je v Kennedyho top 40 na 38. mieste.

Nie je veľkým prekvapením, že ranking ovládol Kanaďan Connor Bedard. Najlepšia vec na mladom supertalente je podľa Kennedyho to, že každá jeho strela je perfektná.

Maxim Štrbák a Connor Bedard v zápase Slovensko - Kanada na MS v hokeji do 20 rokov 2022.
Maxim Štrbák a Connor Bedard v zápase Slovensko - Kanada na MS v hokeji do 20 rokov 2022. (Autor: TASR/AP)

"Dokáže produkovať ofenzívu z ničoho a prekonať obrancov, ktorí mu dajú čo i len trochu priestoru v ofenzívnom pásme," komentoval expert, ktorému sa páčilo aj ako fyzicky a divoko hral na juniorských MS v Edmontone.

Na druhom mieste rebríčka je Kanaďan Adam Fantilli, ktorý pôsobí v USA. Tretí je Rus Matvej Mičkov. Podľa Kennedyho sa talentom môže rovnať Bedardovi, ale jeho kontrakt ho bude držať v KHL do roku 2026.

Prvú päťku dopĺňajú kanadskí útočníci Brayden Yager a Matthew Wood.

Najlepším obrancom draftu je podľa odborníka Cam Allen, ktorého zaradil na siedme miesto. Najlepšiu desiatku tvoria ešte Charlie Stramel, Zach Benson a Cal Ritchie.

V rebríčku figurujú aj dvaja Česi. Krídelník Eduard Šalé je na 13. mieste, obranca Jakub Dvořák je na 37. pozícii.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Expert vydal rebríček pre draft 2023. Dvorský je v elitnej desiatke