Na rozhodnutie reagujú partneri. Tipos vyzýva SZĽH, aby ho zmenil

Riaditeľ spoločnosti Tipsport SK Martin Tabák.
Riaditeľ spoločnosti Tipsport SK Martin Tabák. (Autor: TASR)
Sportnet|14. sep 2022 o 13:50 (aktualizované 14. sep 2022 o 16:05)

Tipsport SK stojí za Ukrajinou, povedal riaditeľ spoločnosti.

BRATISLAVA. Rozhodnutie Slovenského zväzu ľadového hokeja o tom, že hráči pôsobiaci v KHL môžu naďalej reprezentovať, vyvolalo množstvo reakcii.

Svoj postoj postupne vyjadrili aj partneri, ktorí dlhodobo podporujú slovenský hokej. Orange toto rozhodnutie znepokojilo, spoločnosti Škoda Auto Slovensko a Kaufland chcú o tom diskutovať s vedením zväzu.

Ako ďalšia sa vyjadrila stávková spoločnosť Tipsport SK.

„Tipsport SK, ako dlhoročný partner slovenského hokeja, očakával iný vývoj v rozhodovaní Výkonného výboru SZĽH o tejto problematike.

Postoj spoločnosti k ruskej vojne na Ukrajine jasne vyjadruje aktívna pomoc v projektoch podporujúcich, či už odídencov z Ukrajiny, ale aj tých, ktorí zostali.

Tipsport SK od začiatku ruskej agresie, ako jediná spoločnosť, doposiaľ neponúka stávky na ruské a bieloruské súťaže. Tipsport SK stojí za Ukrajinou,“ povedal riaditeľ Tipsport SK Martin Tabák v tlačovej správe.

Tipsport SK vníma ruskú agresiu na Ukrajine ako útok na princípy slobody a demokracie a na pomoc Ukrajine vyčlenil už 1,2 milióna eur.

Nesúhlas so spomenutým verdiktom zväzu v utorok vyjadril aj Michal Handzuš, ktorý odstúpil z pozície člena Výkonného výboru SZĽH.

"Je to pre mňa hodnotová otázka a preto si neviem ďalej predstaviť moje ďalšie pôsobenie pri takomto smerovaní organizácie," uviedol 45-ročný Handzuš.

Stanovisko neskôr priniesla aj národná lotériová spoločnosť Tipos.

"Tipos ako generálny partner najvyššej hokejovej súťaže Tipos Extraligy a tiež druhej najvyššej ligy Tipos Slovenskej hokejovej ligy, vníma veľmi znepokojivo rozhodnutie Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Keďže nám dianie na Ukrajine nie je ľahostajné a odsudzujeme každý vojenský konflikt, chceli by sme vyzvať výkonný výbor SZĽH, aby prehodnotil svoje rozhodnutie umožňujúce hráčom pôsobiacim v Rusku a KHL reprezentovať Slovensko na medzinárodných súťažiach," uvádza sa v stanovisku Tipos-u.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Na rozhodnutie reagujú partneri. Tipos vyzýva SZĽH, aby ho zmenil