Handzuš odstúpil z funkcie, je proti rozhodnutiu zväzu o hráčoch z KHL

Michal Handzuš.
Michal Handzuš. (Autor: TASR)
Sportnet|13. sep 2022 o 13:45 (aktualizované 13. sep 2022 o 16:33)

Informoval o tom vo svojom stanovisku.

BRATISLAVA. Bývalý hokejista a majster sveta z roku 2002 Michal Handzuš odstúpil z pozície člena Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja.

V oficiálnom stanovisku informoval o dôvodoch svojho rozhodnutia.

"Počnúc dnešným dňom odstupujem z pozície člena Výkonného výboru SZĽH a zo všetkých jeho ďalších aktivít.

Dôvodom môjho rozhodnutia je prijatie stanoviska Výkonného výboru ohľadom možnosti reprezentovania Slovenskej republiky hráčom z KHL.

Ako som komunikoval aj na zasadnutí Výkonného výboru, je to pre mňa hodnotová otázka a preto si neviem ďalej predstaviť moje ďalšie pôsobenie pri takomto smerovaní organizácie," uviedol 45-ročný Handzuš.

Podľa vlastných slov chcel pomôcť k tomu, aby bol SZĽH vzorová organizácia 21. storočia, ale momentálne už nevie v tejto vízií ďalej pokračovať.

"Som rád, že žijeme v demokracii, takže samozrejme rešpektujem výsledok hlasovania z posledného zasadnutia.

Demokracia ale znamená aj to, že je moja slobodná voľba, či toto väčšinové rozhodnutie Výkonného výboru budem osobne napĺňať, alebo nie. Ako píšem, za týchto okolností nevidím možnosť, ako by som mohol, a preto odchádzam. 

Zo slovenského hokeja neodchádzam úplne a budem naďalej pôsobiť na klubovej úrovni a ako radový člen hnutia vám budem naďalej individuálne k dispozícii," dodal Handzuš vo svojom stanovisku.

SZĽH minulý štvrtok rozhodol o tom, že napriek vojenskému konfliktu na Ukrajine budú môcť hráči z KHL naďalej reprezentovať Slovensko.

V KHL má aktuálne platný kontrakt osem slovenských hokejistov. Brankári Adam Húska, Patrik Rybár a Július Hudáček, obrancovia Christián Jaroš s Michalom Čajkovským a tiež trojica útočníkov Samuel Buček, Adam Liška a Michal Krištof.

Doposiaľ sa národné zväzy vo Švédsku, Fínsku, Česku, Lotyšsku a Francúzsku zhodli na tom, že hráči, ktorí pôsobia v KHL majú dvere do reprezentácie zatvorené.

Vo výkonnom výbore SZĽH, ktorý vzišiel z májového kongresu, pôsobí po Handzušovom odstúpení osem členov: Miroslav Lipovský, Branislav Semančík, Jozef Kužma, Miroslav Dráb, Rudolf Hrubý, Miroslav Lažo, Dušan Mráz a Miroslav Šatan ako šéf zväzu.

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) rešpektuje rozhodnutie Michala Handzuša vzdať sa členstva vo VV SZĽH a poďakoval mu za odvedenú prácu. Informoval o tom v krátkom stanovisku, ktoré poskytol pre TASR.

"Rešpektujeme rozhodnutie Michala Handzuša. Ďakujeme mu za prácu, ktorú vykonával a vykonáva v prospech mládežníckeho hokeja na Slovensku. Veríme, že spoločne budeme naďalej pracovať na riešení otázok, ktoré slovenský hokej posúvajú vpred," uvádza sa v stanovisku SZĽH

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Handzuš odstúpil z funkcie, je proti rozhodnutiu zväzu o hráčoch z KHL