Partner je z postoja hokejového zväzu znepokojený. Chce, aby ho prehodnotil

Slovenská hokejová reprezentácia.
Slovenská hokejová reprezentácia. (Autor: ILUSTRAČNÉ FOTO TASR)
Miloslav Šebela, Michal Katuška|9. sep 2022 o 14:50

S postojom SZĽH k hráčom v KHL nesúhlasí Orange.

BRATISLAVA. Slovenskí hokejisti môžu ďalej hrať v Kontinentálnej hokejovej lige a zároveň byť súčasťou reprezentácie. Je to v rozpore s tým ako sa k vojne na Ukrajine a k účinkovaniu športovcov v Rusku postavili ďalšie hokejové krajiny. 

Zväzy Švédska, Fínska, Česka, Lotyšska či Francúzska vyslali jasný signál, že odsudzujú ruskú agresiu na Ukrajine a hráči, ktorí v KHL budú pôsobiť, v národnom tíme skončili. Aj vďaka jasnému posolstvu, hrá v KHL relatívne málo Fínov či Čechov. 

Slovenský zväz ľadového hokeja rozhodnutie dlho odkladal. Prezident SZĽH Miroslav Šatan veril, že sa situácia vyrieši a zaujať stanovisko nebude potrebné. 

Vopred partnerov neinformovali

Nakoniec vo štvrtok rozhodol výkonný výbor, že reprezentácia je stále otvorená pre všetkých. Aj pre hokejistov, ktorí sa rozhodli hrať v KHL.

„Máme za to, že hráči, ktorí aktuálne hrajú v Rusku, neporušujú ako medzinárodné dohody, tak naše zákony. Budeme sa teda opierať o Olympijskú chartu, podľa ktorej má byť šport nástrojom spájania.

Útoky a nevraživosť voči športovcom sú neakceptovateľné rovnako, ako je neprijateľný akýkoľvek vojnový konflikt. Z tohto dôvodu budeme aj naďalej vyberať hráčov do reprezentácie podľa ich aktuálnej formy a nie ligy, v ktorej pôsobia,“ uvádza sa vo vyhlásení zväzu. 

V KHL pôsobia traja olympijskí medailisti - brankár Patrik Rybár, obranca Michal Čajkovský a útočník Michal Krištof. Okrem nich hrá v KHL najlepší útočník uplynulej sezóny Tipos extraligy Samuel Buček, reprezentačný brankár Adam Húska, obranca Christián Jaroš a útočník Adam Liška.


Hokej je na Slovensku jeden z najpopulárnejších športov aj vďaka tomu má hokejový zväz solídnu podporu zo súkromného sektora.

Nemusí sa spoliehať len na príspevok od štátu. Na postoj SZĽH k hráčom v KHL však zareagovali jeho hlavní reklamní partneri. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Partner je z postoja hokejového zväzu znepokojený. Chce, aby ho prehodnotil