Divoký záver v Prešove. Ako som ho prežíval? Tabletkovo, vravel Faith

Alexander Avcin strieľa gól do siete Nitry.
Alexander Avcin strieľa gól do siete Nitry. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|25. feb 2023 o 08:50

Z presilovky bola onedlho hra troch proti šiestim.

PREŠOV. Nedá sa povedať, že by to bol jednoznačný zápas, ale Nitra v ňom značný čas držala opraty v rukách.

V stretnutí v Prešove, v ktorom šlo obom tímom krátko pred záverom základnej časti o veľa, dlho viedla 1:0.

Zlom prišiel v závere 55. minúty. Kanadský krídelník v drese Nitry Jake Elmer inkasoval trest na 2+2 minúty a už sediac na trestnej lavici dostal za nešportové správanie ešte ďalšie dve minúty.

Prešovčania nemilosrdne trestali, dvoma presilovkovými gólmi otočili skóre na 2:1. Namiesto toho, aby si záver ustrážili, ponúkli súperovi obrovskú výhodu.

V krátkom slede putovali na trestnú lavicu prešovskí obrancovia Giles a Chlystov. Nitra svoju prevahu ešte zvýraznila odvolaním brankára Kašíka a hrala so šiestimi hráčmi proti trom prešovským. Ani tento výrazný nepomer síl na ľade už zmenu v skóre nepriniesol.

Obrat zariadil dvojgólový Rus

„Ako som prežíval záver zápasu? Tabletkovo. Opäť. Také niečo môže napísať len najlepší spisovateľ,“ hovoril po skončení zápasu tréner Prešova Juraj Faith.

Domáci tím po dvoch tretinách prehrával na strely viac než dvojnásobným pomerom - 16:33. Hráči súpera ho viackrát zamkli v pásme, odkiaľ sa mu nedarilo vymaniť.

„Dlho sme boli slabším mužstvom na puku, ale taktickou hrou a bojovnosťou sme to zvládli. Čakali sme na svoju šancu, a tá prišla. To, čo sme predviedli v závere by sa však nemalo stávať. O to viac teší víťazstvo, veľmi sme ho potrebovali,“ vravel Faith.

Obrat v skóre zariadil dvoma gólmi skúsený 31-ročný ruský krídelník v službách Prešova Alexander Avcin.

Najprv tečoval strelu najlepšieho strelca celej súťaže Maxa Gerlacha, následne predviedol šikovné ruky po prihrávke rovnakého spoluhráča.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Divoký záver v Prešove. Ako som ho prežíval? Tabletkovo, vravel Faith